Після рясних дощів як правило через декілька днів з’являються гриби. В Добропільському районі ростуть наступні їстівні гриби: маслюки, рижики, білий груздь, рядовка, опеньок літній та осінній, печериці, гриб синяк (синьо ніжка), мокруха та сироїжка.
В зв’язку з великою вірогідністю розповсюдження даної хвороби серед населення були розроблені алгоритми дій з профілактики COVID-19 на підприємствах торгівлі, закладах громадського харчування, дитячих навчальних закладах, ринках і ін.
Отримання високих урожаїв зернових колосових неможливе без ефективної системи захисту від бур’янів, хвороб і шкідників як одного з найважливіших елементів технології.
Ситуація з пандемією COVID-19 зробила значний виклик не тільки сучасній системі охорони здоров’я людей, а й усій світовій спільноті ветеринарної медицини.
В умовах ускладненої епідемічної ситуації та введених карантинних обмежень продовжують свою діяльність заклади, які забезпечують населення продуктами харчування.
Відомо, що миття рук і застосування дезінфекційних засобів після дотику до поверхонь і предметів загального користування, може допомогти запобігти зараженню COVID-19.