Перелік магазинів Добропілля, в яких порушують протиепідемічнi вимоги

Переглядів: 2562 0 10.10.2020 в 08:30:22 Новини Держпродспоживслужби
Перелік магазинів Добропілля, в яких порушують протиепідемічнi вимоги

У вересні - жовтні 2020 року Добропільське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області разом з представниками Добропільського відділу поліції, міськрайонної філії ДУ «ДОЛЦ МОЗ України» продовжували здійснювати моніторингові обстеження закладів торгівлі, громадського харчування щодо дотримання протиепідемічних вимог на території Добропілля та Добропільського району стосовно виконання постанов Головного державного санітарного лікаря України «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів з торгівлі на ринках на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19» від 06.06.2020 №34, «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19» від 02.06.2020 №32, «Про затвердження тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19» від 09.05.2020 №17. За дев’ять місяців цього року в м.Добропілля та Добропільському районі зареєстровано більш ніж 90 випадків COVID-19. Більшість захворілих одужали. У деяких постраждалих захворюваність протікала без симптоматики. Не завжди було встановлено джерело інфікування. Це ускладнено багатофакторним шляхом передачі інфекції, а також те, що вірус зберігає вірулентні властивості в зовнішньому середовищі декілька діб.

В зв’язку з великою вірогідністю розповсюдження даної хвороби серед населення були розроблені алгоритми дій з профілактики COVID-19 на підприємствах торгівлі, закладах громадського харчування, дитячих навчальних закладах, ринках і ін.

За останні тижні були встановлені порушення на агропродовольчих ринках, в магазинах: «Добрий», «Продукти» ФОП Пенчиної С.Л., «Петріківка», ТЦ «Орбіта», кафе «Міміно», «My Family».

За результатами перевірок складено 14 протоколів про адміністративні правопорушення, керівництву підприємств дані приписи по усуненню недоліків.

В ході обстежень акцентувалась увага на перебуванні в закладах в засобах захисту як відвідувачами так і працюючими, дотримання режиму дезінфекції, соціальної дистанції та ін., з гідно постанов Головного державного санітарного лікаря України № 17, № 32, № 34.

Дані постанови доводились до суб’єктів господарювання в ході проведеної інформаційно-роз’яснювальної роботи.

Які ж необхідно проводити заходи, щоб не захворіти на корона вірусну інфекцію?

1. Заходи спрямовані на джерело інфекції:

- ізолювання та лікування захворілих;

- проведення дезінфекційних заходів;

- використання хворими захисної маски;

2. Заходи, спрямовані на шляхи передачі інфекції:

- застосування засобів захисту: маски, перчатки;

- застосування антисептиків для обробки рук, дрібних поверхонь, дезінфікуючих засобів – для обробки підлоги, поверхонь обладнання, посуду;

- дотримання правил особистої гігієни.

3. Заходи, спрямовані на сприятливий організм:

- щеплення (за відсутності вакцини – неможливо);

- дотримання дистанції при спілкуванні;

- застосування засобів захисту: маски, перчатки);

- підвищення імунітету.

Таким чином, на теперішній час найбільш ефективними засобами щодо профілактичних дій проти коронавірусної інфекції буде: застосування захисних масок, дотримання правил особистої гігієни та дотримання дистанції при спілкуванні та в місцях масового скупчення людей.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх