14, Субота - 02:22:09
В умовах ускладненої епідемічної ситуації та введених карантинних обмежень продовжують свою діяльність заклади, які забезпечують населення продуктами харчування. Однак важливо, щоб продукція на всіх етапах обігу, починаючи з виготовлення і закінчуючи потраплянням до кошику споживача, була захищена від забруднень, в тому числі й від потрапляння на поверхню продукту коронавірусу. Отож, щоб не допустити поширення захворювання та унеможливити забруднення харчової продукції, суб’єктам господарської діяльності, які здійснюють постачання харчових продуктів у торговельні заклади, необхідно: - провести з персоналом навчання щодо гігієнічних вимог до обігу харчових продуктів в період епідемії; - працівникам уникати контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань; - перед початком роботи обов’язково проводити температурний скринінг осіб, які контактують з харчовими продуктами (експедитори, водії, вантажники) та у разі підвищення температури тіла або наявності ознак респіраторних захворювань не допускати їх до роботи; - забезпечити осіб, що контактують з харчовими продуктами, засобами індивідуального захисту (масками, рукавичками) та дезінфектантами, антисептиками; - перед завантаженням та розвантаженням харчових продуктів, контактуючі з ними особи мають дотримуватися правил особистої гігієни: ретельно мити руки з милом, дезінфікувати їх; - транспортні засоби та контейнери, що використовуються для перевезення харчових продуктів, мають бути чистими, продезінфікованими (засобами, дозволеними для контакту з харчовими поверхнями), утримуватися у належному стані, таким чином забезпечуючи захист харчових продуктів від забруднення; - харчові продукти мають транспортуватися за дотримання необхідних температурних умов, наявності маркування та пакування, що унеможливлює забруднення; - завантаження та розвантаження харчової продукції необхідно здійснювати тільки в закритому, запакованому вигляді, при цьому експедитори, вантажники, інші причетні особи мають використовувати засоби індивідуального захисту (маски, рукавиці); - обов’язково забезпечити простежуваність харчових продуктів та наявність товарно-транспортних накладних; - перед завантаженням та розвантаженням необхідно продезінфікувати контактні поверхні автомобіля (дверні ручки і т.д.); - після постачання харчової продукції та повернення автотранспорту на підприємство обов’язково провести миття, дезобробку самого автотранспорту (зовнішні та внутрішні поверхні), оборотної тари, іншого обладнання, інструментарію, що використовувався при постачанні продукції, прибирального інвентаря тощо. Джерело: сайт міста Добропілля Мітки:
|