Держпродспоживслужба м.Добропiлля роз’яснює, як убезпечити себе від коронавірусу

Переглядів: 1115 0 21.04.2020 в 07:30:41 Новини Держпродспоживслужби
Держпродспоживслужба м.Добропiлля роз’яснює, як убезпечити себе від коронавірусу

Відомо, що миття рук і застосування дезінфекційних засобів після дотику до поверхонь і предметів загального користування, може допомогти запобігти зараженню COVID-19. Однак є й інші предмети, які ви регулярно використовуєте поза домом і, можливо, вам навіть не спадає на думку те, що їх теж необхідно дезінфікувати.

Про це нагадує Добропільське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області.

Смартфони

Згідно з проведеними опитуваннями  в середньому люди торкаються до своїх смартфонів з півсотні разів на день. Це може підвищити ризик зараження, незважаючи на те, чи дотримуєтеся ви рекомендації з миття рук і використання дезінфекторів.

Щоб дезінфікувати смартфон, розбризкайте неабразивний або спиртовий дезінфікуючий засіб на м'яку безворсову тканину і протріть пристрій - передню частину, задню і боки.

Посилки і пошта

Дослідження показали, що COVID-19 може жити на картоні близько 24 годин, тому рекомендується протирати картонні коробки, які потрапляють у ваш будинок, дезінфікуючими серветками. Не має значення звідки прийшла посилка, будь-які коробки рекомендується дезінфікувати.

Одяг

Одяг не потребує додаткової дезінфекції. Проте рекомендується дезінфікувати поверхні, з якими контактує вуличний одяг, наприклад, кошик для білизни. Не забудьте почистити верхній одяг, сумку і рюкзак. Протирання дезінфекційною серветкою достатньо для речей, які не можна прати в пральній машині.

Взуття

Рекомендується знімати взуття, яке ви одягаєте на вулицю, перед входом в будинок. Найкраще використовувати взуття, придатне для машинного прання, або взуття, зшите з матеріалів, які можна обробити дезінфікуючими серветками. Намагайтеся уникати виробів з натуральних матеріалів, оскільки часта обробка може їх пошкодити.

Гаманець

Гаманець - це ще один предмет, до якого ви торкаєтеся безліч разів протягом дня. Ще гірше, якщо у вас є звичка класти гаманець на стіл або прилавок в магазині. Обробити шкіряний гаманець можна за допомогою дезінфекційної серветки. Приділіть особливу увагу ручкам, ремінцям, застібкам і блискавці.

Кредитні картки

Фахівці рекомендують відмовитися від використання готівки на користь кредитних карт, однак і до кредитної картки ми іноді торкаємося брудними руками. Протріть карту дезінфекційною серветкою, перш ніж покласти її назад в гаманець.

Відро для сміття

Очистіть відро для сміття теплою водою з милом. Потім ретельно його промийте і висушіть за допомогою паперових рушників. Для дезінфекції відра для сміття можна використовувати дезінфікуючий спрей.

Іграшки

Якщо ви виходите з дому з дитиною, ретельно дезінфікуйте іграшки, які ви берете з собою. Тверді пластикові іграшки дезінфікуйте за допомогою посудомийної машини або дезінфектора. Для очищення м'яких іграшок використовуйте пральну машину. Будьте обережні: для очищення деяких іграшок потрібно використовувати делікатний режим прання.

Ключі від будинку і машини

Використовуйте дезінфікуючу серветку для обробки ключів та підвісок. Такими ж серветками ви можете обробити кермо, консолі і підлокітники вашого автомобіля. 

Не забудьте про інші поверхні

Подумайте про те, до яких поверхонь ви торкаєтеся, коли приходите додому (дверні ручки, вимикачі, крани). Дезінфікуйте дверні ручки, вимикачі або перила, якщо є ризик того, що ви торкаєтеся до них перед тим, як миєте руки.


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх