"Увеличение" кредитного лимита обошлось жителю Белицкого в 17000 гривен

Переглядів: 1799 0 16.11.2017 в 14:00:41 Новини поліції

До чергової частини Добропільського відділення поліції звернувся 53-річний житель Білицького із заявою про те, що невідомі незаконним шляхом заволоділи його грошами.

Виявилося, що потерпілому зателефонував незнайомець і представився співробітником служби безпеки банку. Він похвалив клієнта за те, що той користується послугами саме цього банку, а потім запропонував збільшити кредитний ліміт. Спочатку потерпілий відмовлявся, але наполегливість «банківського працівника» спрацювала й чоловік погодився на цю операцію та повідомив пін-код своєї картки. І відразу на його телефон почали надходити смс-повідомлення з інформацією про зняття з рахунку грошей. Коли здивований мешканець Білицького запитав у «співробітника банку», чому гроші не надходять, а навпаки зникають з його картки, той заспокоїв чоловіка, запевнивши, що це збій у системі і скоро все виправиться. Як тільки телефонна розмова закінчилась, мобільний номер телефонуючого одразу виявився вимкненим. Лише тоді ошуканий чоловік зрозумів, що мав справу з аферистом і прийшов до поліції із проханням про допомогу в його розшуку та поверненні грошей – 16 тисяч 700 гривень, саме така сума була знята з рахунку.

За даним фактом співробітники поліції відкрили кримінальне провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Особа, якій за дане правопорушення загрожує до 3-х років позбавлення волі, буде встановлена та притягнута до відповідальності.


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх