Правоохоронці встановлюють осіб зловмисників, які викрали з рахунків громадян Добропілля майже 80 тисяч гривень

Переглядів: 1071 0 11.01.2020 в 11:30:13 Новини поліції
Правоохоронці встановлюють осіб зловмисників, які викрали з рахунків громадян Добропілля майже 80 тисяч гривень

За минулу добу до поліції звернулось п’ятеро мешканців Покровської оперативної зони  із повідомленнями про те, що з їх банківських карток зникли гроші. За всіма зверненнями правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

До чергової частини Добропільского відділення поліції звернулось одразу дві жінки 35 та 53 років з ідентичними скаргами – після телефонного спілкування з «представниками служби безпеки банку» з їх рахунків зникли гроші. Потерпілі розповіли в поліції, що зловмисники повідомляли, що клієнткам необхідно авторизувати банківську картку, а для цього – назвати цифри, які в цей момент приходили потерпілим у вигляді смс. Обидві жінки були впевнені, що спілкуються із справжніми працівниками банку, тому й виконували всі їхні вказівки. В результаті такого «спілкування» перша потерпіла втратила 5 тисяч гривень, а друга – 8 тисяч 600 гривень.

Банківський рахунок ще одного мешканця Добропільщини та двох жителів Авдіївки спустошили «менеджери мобільного оператора». Так, потерпілим телефонували зловмисники, запевняли, що необхідно «активувати телефонну сім-картку для подальшого користування» й просили назвати два останніх телефонних номера, за якими телефонували клієнти. Громадяни слідували за «інструкціями» зловмисників, після чого отримували смс повідомлення про зняття грошей зі своїх рахунків. Житель Білозерського втратив 13 тисяч гривень, мешканець Ясинуватсього району 47 тисяч 500 гривень, а авдіївчанка – майже 4 тисячі гривень.

За всіма фактами слідчими поліції відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує до 3-х років тюрми.

Поліцейські звертаються до громадян: будьте пильними і не повідомляйте свої особисті данні незнайомцям, які представляються працівниками будь-яких установ.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх