У Добропільському районі "слідчий поліції" обдурив жінку на 20 тисяч гривень

Переглядів: 1312 0 01.02.2020 в 08:30:45 Новини поліції
У Добропільському районі

В двох випадках громадяни перераховували незнайомцям кошти за «порятунок родича від тюрми», а у третьому чоловік потрапив «на гачок» інтернет-шахрая. За всіма фактами поліцейськими відкриті кримінальні провадження.

До чергової частини Добропільського відділення поліції звернулася 64-річна мешканка с.Новогришине, яка повідомила про те, що невідома особа незаконно заволоділа її коштами. Встановлено, що потерпілій подзвонив «слідчий поліції», який повідомив, що її донька скоїла правопорушення, за яке потрапила в поліцію. Незнайомець додав, що за певну винагороду родичку одразу ж відпустять і назвав реквізити банківської картки. Розгублена жінка одразу ж вирушила до банківського терміналу й перевела «слідчому» 20 тисяч гривень. Через кілька годин після банківської операції потерпілій зателефонувала її донька, яка із подивом почула від матері історію про свій привід у відділення та порадила негайно звернутись в поліцію.

Аналогічну заяву прийняли від мешканки Покровська співробітники чергової частини Покровського відділу поліції. Так, 62-річній жінці незнайомці також повідомили, що її донька скоїла злочин у сусідній області і тепер може потрапити за грати. Покровчанка поквапилась на «порятунок родички від кримінальної відповідальності» й перерахувала псевдо-слідчому 28 тисяч 400 гривень. Того ж дня ошукана жінка додзвонилась до доньки, від якої почула, що а ні в цей день, а ні раніше до поліції та не потрапляла.

А 42-річний житель Авдіївки потрапив до відомої шахрайської пастки в інтернет-мережі. Так, незнайомець розмістив на сайті оголошення про продаж меблів і запропонував диван за ціною 4 тисячі 900 гривень. Потерпілому підійшов розмір та колір дивану і він зробив замовлення, відправивши «продавцю» необхідну суму. Коли термін отримання меблів сплинув, чоловік спробував зв’язатись із «продавцем», однак виявилось, що він зник разом із своїм оголошенням. Ошуканий покупець прийшов до поліції, де написав відповідну заяву.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає для правопорушників покарання - до 3-х років обмеження волі.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх