Мешканку Добропілля ошукав інтернет-продавець: подробицi

Переглядів: 1001 0 19.12.2019 в 12:30:29 Новини поліції
Мешканку Добропілля ошукав інтернет-продавець: подробицi

У першому випадку мешканку Добропілля ошукав інтернет-продавець, в другому – невідомі взяли на ім’я покровчанки кілька онлайн-кредитів, а в третьому - знайомий потерпілої взяв з неї гроші на придбання матеріалів, однак тепер відмовляється виконувати відповідні роботи.

До чергової частини Добропільського відділення поліції звернулась молода жінка, яка поскаржилась на те, що її грошима заволоділа шахрайка, яка пообіцяла вислати поверхневий одяг, однак так цього і не зробила. Встановлено, що невідома особа розмістила в інтернеті оголошення про продаж одягу та як тільки отримала за нього від мешканки Добропілля одну тисячу 600 гривень – одразу ж перестала виходити на зв'язок. Зрозумівши, що замовлення не отримає, потерпіла вирушила в поліцію.

А в Покровську 33-річна жінка, перевіряючи свою електронну пошту, виявила, що невідомі особи взяли на її ім’я кілька кредитів. Прийшовши із відповідною заявою до правоохоронців, потерпіла розповіла, що спочатку їй зателефонував оператор мобільного зв’язку із повідомленням про те, що її сім-картку відновлено. Це і підштовхнуло потерпілу перевірити свою електронну скриньку, де на жінку очікував неприємний «сюрприз» - грошові зобов’язання перед кредитними онлайн-установами.

Із заявою про шахрайські дії до поліції звернулась ще одна мешканка Покровська. 57-річна жінка розповіла, що у вересні цього року чоловік, якого вона добре знає, пообіцяв допомогти їй встановити балкон. Знайомий сказав, що самостійно купить всі необхідні для цього матеріали, взяв у жінки гроші в розмірі 17 тисяч гривень, однак далі обіцянок діло й досі не йде.

За всіма зверненнями слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції статті на зловмисників чекає покарання у вигляді до 3-х років обмеження волі. Тривають слідчі дії.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх