Майже 10 тисяч гривень зникли з банківських рахунків двох громадян після спілкування із «співробітниками банків»

Переглядів: 937 0 03.10.2019 в 10:30:25 Новини поліції
Майже 10 тисяч гривень зникли з банківських рахунків двох громадян після спілкування із «співробітниками банків»

В обох випадках злодії діяли за перевіреною схемою: дзвонили потерпілим і просили їх назвати особисті данні «для ідентифікації». Як тільки довірливі громадяни повідомляли запитувану в них інформацію, їхні рахунки обнулялись. Поліцейські встановлюють осіб зловмисників.

До чергової частини Добропільського відділення поліції звернувся 32-річний місцевий мешканець, який поскаржився на те, що невідома особа незаконно заволоділа його грошима. Встановлено, що напередодні потерпілому зателефонував незнайомець, назвався співробітником банку та сказав, що для того, аби клієнт міг і надалі користуватися своєю платіжною карткою, йому необхідно пройти ідентифікацію, тобто назвати свої особисті дані та пін-код карти. Добропільчанин, не підозрюючи, що насправді він спілкується із шахраєм, повідомив особисту інформацію. Як тільки телефонна розмова між чоловіками закінчилась, потерпілий отримав смс-повідомлення про те, що з його рахунку щойно знято 4 тисячі 300 гривень.

Аналогічний випадок стався наступного дня і з 44-річною мешканкою Покровська. Жінка втратила 6 тисяч гривень, «проходячи ідентифікацію» за порадою псевдопрацівника банку, який їй подзвонив. В поліції потерпіла розповіла, що неодноразово чула про подібні випадки, але незнайомець на стільки переконливо з нею спілкувався, що в неї не виникло жодного сумніву щодо його слів.

За обома фактами правоохоронцями відкрито кримінальні провадження за ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 3-х років ув’язнення.

Поліцейські нагадують: пам’ятайте, що справжні співробітники банків не можуть запитувати особисту інформацію по телефону, вони можуть лише запросити клієнтів завітати до відділення банку й звернутися до оператора.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх