В Доброполье лжеполицейский обобрал доверчивую пенсионерку

Переглядів: 1829 0 23.11.2016 в 12:00:28 Новини поліції
В Доброполье лжеполицейский обобрал доверчивую пенсионерку

Не зважаючи на чисельні попередження працівників поліції про те, що шахраї щодня їх обдурюють, вигадуючи різні махінації, довірливі люди продовжують здійснювати покупку товарів на сумнівних інтернет-сайтах, «визволяти» своїх родичів із неіснуючої біди та віддавати гроші псевдо поліцейським.

За минулу добу до правоохоронців Покровської оперативної зони звернулося троє ошуканих громадян.

Перший випадок стався у Покровську. 40-річний мешканець смт. Новоекономічне побачив на одному із сайтів привабливу пропозицію - продукти харчування за ціною, значно нижчою ніж у звичайному магазині. Це його дуже зацікавило і чоловік замовив товари, зробивши передплату у сумі 3300 гривень. Коли строк отримання замовлення закінчився, а продукти так і не надійшли, чоловік хотів зателефонувати замовнику, але той видалив своє оголошення і зник. Обманутий чоловік звернувся у поліцію.

Ще один розповсюджений вид шахрайства - «рятування» родичів із будь якої біди. Так напередодні, жительці Покровська зателефонував невідомий і повідомив, що її зятя затримала поліція. Щоб з ним все було добре і його відпустили, шахраї назвали рахунок, куди треба перевести гроші. Була зазначена сума у 5000 гривень. Налякана 69-річна жінка одразу ж виконала поставлену умову, а тільки після цього вирішила сама зателефонувати зятеві щоб впевнитися, що його відпустили. Як же здивувалася жінка, коли родич відповів, що ні цього дня, ні будь якого іншого він до поліції не потрапляв.

Цього ж дня постраждала і мешканка Добропілля. До 85-річної жінки звернувся невідомий, який представився поліцейським. Він нібито прийшов до старенької з обшуком, бо на неї надійшла скарга, що бабуся займається самогоноварінням з метою реалізації. Налякана жінка впустила в оселю псевдо-поліцейського і той почав «проводити обшук», риючись у речах бабусі. Потім чоловік запропонував бабусі «залагодити справу» шляхом отримання від неї грошей. Розгублена старенька погодилася із такою умовою і віддала злодію всі свої збереження - 800 гривень та 2 000 російських рублів. Бабуся навіть хотіла віддати останні 80 гривень із гаманця, але «благородний поліцейський» відмовився їх брати.

По всім випадкам відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Робітники поліції ще раз закликають громадян бути уважними і не потрапляти «на гачок» до шахраїв:

- не поспішати перераховувати кошти невідомим особам;

- з’ясовувати особисті дані людини,яка вимагає гроші;

- обов’язково телефонувати до поліції аби отримати інформацію як діяти в такому випадку;

- уточнювати місце знаходження родичів,пер ніш «визволяти» їх із біди.

Ці елементарні дії допоможуть вам не стати жертвою шахраїв та зберегти свої кошти.


Джерело: http://krasnoarmiysk-police.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх