ДТЕК заборгував місту: лист Добропільського міського голови А.А. Аксьонова Гендиректору ТОВ ДТЕК Добропіллявугілля Чередниченко Ю.Я.

Переглядів: 1129 0 14.11.2020 в 09:30:15 Новини підприємств
ДТЕК заборгував місту: лист Добропільського міського голови А.А. Аксьонова Гендиректору ТОВ ДТЕК Добропіллявугілля Чередниченко Ю.Я.

Виконавчий комітет Добропільської міської ради просить сприяти врегулюванню ситуації з наповненням місцевого бюджету по податках від підприємств ТОВ ДТЕК «Добропіллявугілля» та інших підприємств компанії.
Згідно зі статтею 168 Податкового кодексу України податок на доходи фізичних осіб сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом. Банки приймають платіжні документи на виплату доходу лише за умови одночасного подання розрахункового документа на перерахування цього податку до бюджету. Вдруге – в жовтні та листопаді поточного року - підприємства компанії при виплаті зарплати з терміном до 7 числа зарахували до бюджету міста відповідно 17,6 і 11,4 тис. грн. замість по 8 млн.грн. щомісячно в першій половині місяця.
Крім того, підприємства ДТЕК за ними же складеними бізнес-планами повинні були за 10 місяців 2020 року сплатити фонд оплати праці і утримати на користь бюджету міста (60%) 127,5 млн податку, але фактично перерахували на 10,2 млн. грн. менше.
Що стає за цими «сухими» цифрами? По всьому місту для всіх бюджетних установ запроваджено режим обмеження видатків, тобто першочерговими витратами становляться лише зарплата, енергоносії, харчування, залишаються осторонь видатки з співфінансуванняпроєктів ДФРР, придбання житла незахищеним верствам населення, протиепідемічні заходи, поточні витрати і без того небагатих бюджетних установ.
Прошу сплатити ПДФО, максимально скоротивши термін недоїмки, і забезпечити виконання запланованих показників до кінця 2020 року з покриттям втрат, що зафіксовані на цей час.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ

Мітки: бюджет, ДТЭК


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх