Педагоги Доброполья приняли участие в выездном заседании Комитета Верховной Рады по вопросам образования и науки

Переглядів: 1157 0 29.10.2017 в 13:41:58 Освіта
Педагоги Доброполья приняли участие в выездном заседании Комитета Верховной Рады по вопросам образования и науки

Вчора, 25 жовтня 2017 р., в приміщенні Донецької облдержадміністрації проведено виїзне засідання Комітету з питань науки та освіти Верховної Ради України з порядком денним: «Про практику застосування законодавчих актів та інших нормативно-правових актів щодо функціонування освітньої сфери в Донецькій та Луганській областях в умовах проведення антитерористичної операції».

Серед присутніх були освітяни всіх рівнів. Добропілля представляли начальник відділу освіти Інна КАЛЬЧЕНКО та завідувач методичним кабінетом Наталія КУРДЯ.                                                                                                                                      

"Функціонування  освітньої сфери у Донецькій та Луганській областях в умовах проведення антитерористичної операції істотно ускладнено. Серед низки проблем, які обговорювалися під час засідання, ключовими були збереження життя і здоров’я дітей, попередження та протидія втягнення дітей у збройні конфлікти, забезпечення реалізації права на освіту громадян України на тимчасово окупованих територіях та прифронтових районах. Важливо, що народні депутати Олександр Співаковський, Тарас Кремінь, а також перший заступник міністра науки та освіти Володимир Ковтунець приїхали на Донеччину. На власні очі побачили, як розбудовується мережа опорних шкіл, поспілкувалися з освітянами, обговорили закон про освіту. До розмови долучилися і народні депутати з Донеччини – Олег Недава та Максим Єфімов. Зазначено, що держава розглядає фінансування освіти не як видатки, а як інвестиції в майбутнє. Наголошено на необхідності продовження розбудови опорних шкіл в області, - йдеться у повідомленні на сайті Добропольської міської ради. - Рішення за результатами виїзного засідання Комітету з питань науки та освіти в Донецькій області буде прийнято вже у стінах Верховної Ради. Є впевненість, що всі присутні почули один одного.


Джерело: http://ddk.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх