В Доброполье увеличилось количество несчастных случаев на производстве и профзаболеваний

Переглядів: 1369 0 24.09.2017 в 08:00:22 Новини району
В Доброполье увеличилось количество несчастных случаев на производстве и профзаболеваний

За 8 місяців 2017 року в Добропільському відділенні Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області зареєстровано 9 випадків,  не пов’язаних з виробництвом та 108 страхових випадків, з них 54 нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом ( з них 1 випадок смерті на шахті «Алмазна») та 54 випадки профзахворювання. У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року це на 38 випадків більше.

З загальної кількості виробничих травм 41 випадок, або 76 % припадає на вугільні підприємства міста. З цієї кількості травм, 35 трапились у підземних вугільних виробках.

    Аналізуючи причини нещасних випадків можна зробити висновок, що всі вони сталися внаслідок порушення нормативних актів з охорони праці.

           Травми  були зафіксовані в результаті: падіння потерпілого під час пересування                - 14 випадків (26%), падіння потерпілого з висоти - 3 випадки (6%), падіння, обрушення матеріалів, породи - 10 випадків (19%), дія предметів, що обертаються - 3 випадки (6%), ураження електричним струмом  -  1 випадок (2%), інші види  -  23 випадки (41%).

  Розглядаючи причини нещасних випадків на виробництві, встановлено, що більшість травм трапляється через: невиконання вимог інструкцій з охорони праці по професіям та невиконання посадових обов’язків - 34 випадки (63%), порушення технологічного процесу - 7 випадків (13%), незадовільний технічний стан виробничих об’єктів – 3 випадки (6%), незадовільний технічний стан засобів виробництва – 2 випадки (4%), особиста необережність потерпілого – 2 випадки (4%), залучення до роботи працівників не за спеціальністю – 1 випадок (2%), інші причини – 5 випадків (9%).

Всім потерпілим на виробництві була надана своєчасна медична допомога, яка  фінансувалась відділенням Фонду. За 8 місяців 2017 р. пролікувались 954 потерпілих на суму 3 257 100 грн., в тому числи: 210 потерпілих пролікувались у стаціонарі на суму 802 000 грн., амбулаторно – 744 потерпілих – 2 455 100 грн. На реабілітацію були направлені  4 чоловіка. В санаторіях пролікувались 22 потерпілих, на суму 310150 грн.

      Страхові експерти з охорони праці спільно з представниками ГУ Держпраці у Добропільському регіоні на виконання пункту 4 розділу 7 протоколу №36 від 24 травня 2017 року засідання Кабінету Міністрів України провели у серпні – вересні позапланові перевірки  стану промислової безпеки та охорони праці на вугільних підприємствах міста та району. Було проведено 6 перевірок вугільних підприємств, під час яких страховими експертами з охорони праці було виявлено 33 порушення нормативних актів з охорони праці. Під час  перевірки було встановлено, що підприємства в повному обсязі забезпечені посадовими інструкціями та інструкціями з охорони праці по професіям. Безпосередньо на дільницях проводяться первині, повторні, цільові, позапланові інструктажі, які вносяться в журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці. Терміни проведення повторних інструктажів витримані, але журнал реєстрації інструктажів часто має невірну назву і ведеться довільної форми і не відповідає вимогам «Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці». На вугільних підприємствах міста колективні договори діють до 2012 – 2013 року. І роботи по заключенню нових не ведуться. 

Службами охорони праці проводиться контроль навчання працівників, забезпеченість кожного інструкцією з охорони праці. Питання охорони праці обговорюються на нарадах, на позмінних зборах. Страхові експерти з охорони праці надають необхідні консультації підприємствам, організовують та приймають участь у семінарах, нарадах. Крім цього при відділенні Фонду працює телефон «гарячої лінії»  2-82-24. За цим телефоном кожен може взнати необхідну для нього інформацію в межах компетенції Добропільського відділення Фонду.


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх