Гірники Добропілля повідомляють про готовність виходити на акції протесту

Переглядів: 2112 1 22.09.2021 в 07:30:42 Новини підприємств
Гірники Добропілля повідомляють про готовність виходити на акції протесту

Добропільська організація Незалежна профспілка гірників України Донецької області звернулась до президента з приводу критичної ситуації у новоствореному в січні 2021 року ДП «Добропіллявугілля-видобуток».

За неповні 9 місяців на ДП «Добропіллявутілля-видобуток» призначили вже другого в. о. генерального директора. Але зі зміною керівництва ситуація на підприємстві лише погіршується, затягується процес ухвалення колективного договору через категоричне небажання змінювати положення про оплату праці та введення на підприємстві її погодинно-преміальної системи. Всі ці негативні процеси впливають на соціально-психологічний клімат та настрої в трудових колективах шахт. Гірники обурені таким ставленням до них та їхньої праці.

У листі, підписаному головою Добропільської місцевої організації НПГУ Володимиром Сушицьким, звертається увага на те, що після створення держпідприємства «Добропіллявугілля-видобуток», Міненерго прийняло програму його виробничо-господарської діяльності на 2021 рік на умовах повного госпрозрахунку, без державної підтримки. Але визначені показники є завищеними, бо на шахтах, що входять до ДП, немає необхідного обладнання й коштів на його придбання, тому плани видобутку вугілля не виконуються.

Як наслідок, працівники отримують невисоку заробітну плату, та її ще й постійно затримують і виплачують частинами, тому гірники масово звільняються з підприємства.

А оскільки це нікого не хвилює, то у добропільців складається враження, що такою насправді і є так звана «трансформація вугільних регіонів», і що нашій країні не потрібні ні шахтарі, ні вугледобувні підприємства.

Люди заявляють про готовність виходити на акції протесту: спочатку у своєму місті, потім – їхати до столиці.


Джерело: Михайло Волинець

Мітки: город, шахта


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
1 vodovorot-85 • 07:34:00, 22.09.2021
Давно пора уже,Это ж издевательство что б взять на тормозок что то в магазине в долг беру стыдно уже просто.Официант в пиццерии получает больше шахтёра по сменам.
ComForm">
avatar
Наверх