Гірники у Добропіллі будуть працювати на новому комбайні + ФОТО

Переглядів: 1403 0 25.07.2019 в 12:30:16 Новини підприємств
Гірники у Добропіллі будуть працювати на новому комбайні + ФОТО

Новий прохідницький комбайн EBZ-160 для підготовки гірничих виробок отримали гірники шахти Алмазна ДТЕК шахтоуправління Добропільське. З початку року у добропільських прохідників, які готують нові лави для видобутку вугілля, це вже друга нова «машина». У розвиток виробництва на цьому підприємстві в 2019 році ДТЕК інвестував 435 млн грн.

Бригадир Олександр Попович і його прохідники, які будуть працювати на новій техніці, планують за допомогою цього комбайна підготувати вентиляційний штрек для 3-ї південної лави на глибині 550 метрів.

У Добропіллі вже знайомі з подібною моделлю прохідницького комбайна від китайськіх виробників Xiangtan Huaxing Material. Ця техніка непогано себе зарекомендувала з 2012 року.

«Основні переваги EBZ-160 – простота управління зі зручного стаціонарного пульту, довговічність і зручність в обслуговуванні, мала енергоємність, простота конструкції і компактність, - відзначає Дмитро Ніколаєв, головний механік ШУ Добропільске.

«Цього року наше шахтоуправління видобуває навіть більше, ніж заплановано. Ми вже підняли на-гора і відвантажили теплоелектростанціям 1,3 млн тон палива, - говорить Олег Шахраюк, завідувач гірничими роботами ШУ Добропільске. - Тому і прохідники працюють з підвищеним навантаженням, щоб підготувати колегам-шахтарям фронт очисних робіт. Зараз з 1-ої північної лави на шахті Алмазна ми видобуваємо в середньому 90 тис. тон на місяць і плануємо завершити її відпрацювання вже в червні 2020-го. Тому дуже важливо підготувати 3-тю південну лаву до цього часу, щоб продовжити безперебійний видобуток вугілля. Так що новий комбайн, який ми отримали, дуже вчасно».

Новий комбайн приплив в Україну з Китаю морем. Після чого вже залізницею контейнер з обладнанням доставили на шахту. Зараз інженери з сервісу компанії-виробника Xiangtan Huaxing Material проводять контрольне складання комбайна на підприємстві, навчають роботі і обслуговуванню комбайна фахівців енергомеханічної служби і комбайнерів ділянки. Планується, що нова техніка опуститься під землю вже в серпні, з тим, щоб після остаточного налаштування, приступити до роботи на початку вересня.

«У 2019 прохідники нашого шахтоуправління планують підготувати 11,5 км нових гірничих виробок, з яких ми добудемо 2,28 млн тон вугілля, - розповів в.о. директора ШУ Добропільске Едуард Волков, - Це паливо дуже потребують українські теплоелектростанції, які зараз активно готуються до осінньо-зимового періоду. Таким чином разом з енергетиками ми зміцнюємо енергонезалежність країни».


Гірники у Добропіллі будуть працювати на новому комбайні + ФОТО


Гірники у Добропіллі будуть працювати на новому комбайні + ФОТО


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх