ОГНИ г. Доброполья знакомит с нововведениями в налогообложении

Переглядів: 1226 0 12.07.2016 в 17:48:07 Новини податкової інспекції
ОГНИ г. Доброполья знакомит с нововведениями в налогообложении

Авансові платежі підприємцем –«загальносистемником» розраховуються самостійно кожного календарного кварталу

Добропільська ОДПІ повідомляє, що згідно п.п. 177.5.1 ст. 177 Податкового кодексу України авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб розраховуються платником податку на загальній системі оподаткування самостійно згідно з фактичними даними, зазначеними у Книзі обліку доходів і витрат, кожного календарного кварталу.

Такі авансові платежі сплачуються до бюджету до 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня).

За 4-й календарний квартал авансовий платіж не розраховується та не сплачується.

Якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал є від’ємне значення, то авансовий платіж за такий період не сплачується.

Відповідно до вимог п.п. 177.5.3 ст. 177 Податкового кодексу України, остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік здійснюється підприємцем самостійно згідно з даними, зазначеними в річній податковій декларації, з урахуванням сплаченого ним протягом року податку на доходи фізичних осіб на підставі документального підтвердження факту його сплати.

Надмірно сплачені суми податку підлягають зарахуванню в рахунок майбутніх платежів з цього податку або поверненню платнику податку.

 

Відновлена можливість перереєстрації керівників підприємств в населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення

Повідомляємо, що 8 червня 2016 року набрав чинності Закон України від 17 травня 2016 №1365-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» щодо безперешкодної діяльності органів місцевого самоврядування.

Законом України від 02 вересня 2014 №1669 «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» передбачено, що на період АТО проведення реєстраційних дій, пов'язаних із зміною складу засновників (учасників) та керівників юридичних осіб, що знаходяться в населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та в населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення забороняється.

Водночас, під час проведення АТО в населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, на території яких органи державної влади здійснюють свої повноваження, можливе проведення для юридичних осіб публічного права реєстраційних дій, пов'язаних із зміною складу засновників (учасників) та керівників, та для юридичних осіб приватного права реєстраційних дій, пов'язаних із зміною складу засновників (учасників) та керівників, за умови, що документи подаються у паперовій формі особисто засновниками (учасниками) та керівником такої юридичної особи приватного права.

Перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та перелік населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 07.11.2014 №1085-р.

 

   

  Сектор організації роботи

 Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області

 

На Донетчине налоговой милицией взыскано в бюджет

почти 15 млн. гривен

 

В январе-июне 2016 года по материалам сотрудников оперативного управления ГУ ГФС в Донецкой области зарегистрировано 49 уголовных производств, из них 31 - по фактам уклонения от уплаты налогов в особенно крупных размерах, 11 - по фактам реализации фальсифицированных ликеро-водочных изделий, 3 - по фактам попытки разворовывания бюджетных средств, 2 - по фактам фиктивного предпринимательства, 3 – по фактам легализации (отмывания) денежных средств.

По уголовным производствам стянуто в бюджет 7,9 млн. гривен.

Направлено в суд с обвинительным актом 3 угловных производства.

Изъяты из незаконного обращения подакцизные товары на сумму 20,4 млн. грн., в т. ч. табачные изделия - на 16,9 млн. грн., ликеро-водочные изделия - на 2,7 млн. грн., горюче-смазочные материалы - на 0,9 млн. гривен. Прекращена деятельность 2 подпольных цехов по незаконному производству фальсифицированных ликеро-водочных изделий.

Прекращена деятельность "конвертационного центра" с общей суммой обращения 200 млн. гривен. По результатам отработки предприятий, которые входили в состав центра, на их счетах арестовано более чем 10 млн. грн., проведено 20 документальных проверок, по которым доначислено в бюджет 22 млн. грн. и взыскано 7 млн. гривен.

 

ГУ ГФС в Донецкой области

 

 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх