Добропольская ОГНИ: "Нововведения в налоговой сфере от 09.09.15"

Переглядів: 2381 0 09.09.2015 в 17:41:19 Новини податкової інспекції
Добропольская ОГНИ:

Останнім днем подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування є 15 вересня

       Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області нагадує платникам, що вони можуть протягом року змінити систему оподаткування, за якою працюють. Здійснити перехід з однієї системи на іншу можна не будь коли, а у визначений законодавством термін. Порядок переходу платника на спрощену систему оподаткування визначено пп. 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України, згідно якого йому необхідно не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу подати відповідну заяву встановленого зразка до податкової інспекції за місцем реєстрації. Тим особам, які бажають відмовитись від застосування спрощеної системи оподаткування – таку заяву необхідно подати не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу. Тобто, аби стати платником єдиного податку з IV кварталу заяву про це необхідно подати до 15 вересня, а щоб відмовитись від спрощеної системи оподаткування – останнім днем для подачі заяви буде 19 вересня 2015 року.

       Для отримання детальнішої інформації звертайтесь у Центр обслуговування платників за адресою: м.Добропілля, пр. Радянський, 4 тел. 2-88-72, 2-88-73.

 

Касовий апарат для підприємців з першого жовтня

         Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області нагадує, що Верховною Радою було прийнято Закон України від 1 липня 2015 року № 569 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій», який набрав чинності з 23 липня 2015 року. То ж, у разі перевищення платниками єдиного податку в календарному році обсягу доходу 1 мільйон гривень обов’язковим стає застосування касового апарата. Таким платникам єдиного податку II та ІІІ групи (фізичні особи-підприємці) необхідно врахувати цю інформацію, оскільки уже з 1 жовтня 2015 року вони зобов’язані при здійсненні своєї господарської діяльності застосовувати РРО, або перейти на використання виключно безготівкових розрахунків.

        Для отримання детальнішої інформації звертайтесь у Центр обслуговування платників за адресою: м.Добропілля, пр. Радянський, 4, тел. 2-88-72.

 

Звіт з ЄСВ без обов’язкових реквізитів вважається не поданим

       Добропільська ОДПІ нагадує, що відповідно до пункту 8 розділу II Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 року № 435, звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, складений з порушенням вимог цього Порядку, у тому числі без обов’язкових реквізитів, не вважається звітом і вважається таким, що не подавався.

       Перелік обов’язкових реквізитів визначений пунктом 6 розділу II Порядку № 435, та повинен містити такі обов’язкові реквізити:

- тип форми ("додаткова", "початкова", "ліквідаційна", "скасовуюча", "призначення пенсії");
- звітний період, за який подається звіт;

- повне найменування (прізвище, ім'я, по батькові) страхувальника згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також інші категорії страхувальників, на яких не поширюється дія Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців";

- код за ЄДРПОУ або податковий номер/серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які мають відмітку у паспорті про право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта);
- код основного виду економічної діяльності, відповідно до якого встановлено клас професійного ризику;

- клас професійного ризику виробництва;

- місцезнаходження (місце проживання) страхувальника;

- код фіскального органу, до якого подається звіт;

- дата подання звіту;

- ініціали, прізвища, податкові номери або серія та номер паспорта посадових осіб страхувальника;
- середньооблікова кількість штатних працівників за звітний період (за наявності);

- кількість застрахованих осіб у звітному періоді, яким нараховані виплати (за наявності);
- штатна чисельність працівників (за наявності);

- кількість створених нових робочих місць у звітному періоді (за наявності);

- застосування коефіцієнта (за наявності);

- розмір коефіцієнта (за наявності);

- середньомісячна заробітна плата, на яку нараховується єдиний внесок у розрахунку на одну застраховану особу за 2014 рік (при застосуванні коефіцієнта);

- середньомісячна кількість застрахованих осіб за 2014 рік (при застосуванні коефіцієнта);
- підписи страхувальника - фізичної особи та/або посадових осіб страхувальника, засвідчені печаткою страхувальника (за наявності).

 

 

Шановні платники податків!

       Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області повідомляє, що 16.09.2015 року в приміщенні інспекції за адресою : м.Добропілля, пров.Радянський, буд.4, буде присутній представник центру АЦСК ІДД ДФС  України з м.Краматорськ, який буде надавати послуги по отриманню безкоштовного електронного цифрового підпису для подання звітності в електронному вигляді.  Запрошуємо всіх платників податків ! Довідки за телефонами: 2-88-74, 2-88-72.

 

Шановні платники податків!

       Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області повідомляє, що з 15.09.2015 року змінюються рахунки єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

      Довідки за телефонами: 2-88-74, 2-88-72.

 

Повідомляємо про об’єкти оподаткування своєчасно

                  

       Добропільська ОДПІ, інформує суб’єктів господарювання щодо своєчасного повідомлення контролюючих органів про об’єкти оподаткування.     

      Платники податків незалежно від обраної ними системи оподаткування мають повідомляти про всі об’єкти оподаткування пов’язані з його діяльністю. А саме протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття такого об’єкта необхідно повідомити про нього до контролюючого органу ДФС, за встановленою формою звітності №20-ОПП «ПОВІДОМЛЕННЯ про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які проводиться діяльність». Неподання у строки повідомлення про об’єкти оподаткування, тягне за собою накладення штрафу:

- на самозайнятих осіб у розмірі 170 гривень;

- на юридичних осіб – 510 гривень. У разі неусунення таких порушень або за ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, тягнуть за собою накладення штрафу:

- на самозайнятих осіб у розмірі 340 гривень;

- на юридичних осіб – 1020 гривень. Відповідальність за порушення встановленого порядку регламентована статтею 117 Податкового кодексу України.

      

 

          

Головний державний інспектор відділу реєстрації платників та електронних сервісів

 Добропільської ОДПІ ГУ ДФС  у Донецькій області

 

 

 

 


Добропольская ОГНИ:


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх