Добропольская ОГНИ: "Нововведения в налоговой сфере от 21.12.14"

Переглядів: 2099 0 21.12.2014 в 15:57:14 Новини податкової інспекції
Добропольская ОГНИ:

З початку поточного року Центрами обслуговування платників Державної фіскальної служби (ДФС) надано платникам майже 3 млн. адміністративних послуг

  Пресс - служба Державної фіскальної служби України інформує.

  Протягом січня - жовтня 2014 року Центрами обслуговування платників (далі - ЦОП) Державної фіскальної служби України (далі – ДФС) було надано майже 3 млн. адміністративних послуг.

  Центрами надається комплекс послуг, зокрема, 103 (67 податкових та 36 митних) адміністративні послуги, а також консультативні та інформаційні. До функцій ЦОПів також належать функції прийняття податкової звітності та видачі ключів електронного цифрового підпису.

  Найбільше платники податків цікавились послугами з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. З початку 2014 року було надано понад 1,4 млн. таких послуг.

  Не менш популярними залишаються послуги з реєстрації книг обліку розрахункових операцій та видачі довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами ДФС. Цих послуг протягом січня – жовтня 2014 року ЦОПами було надано 240 тис. та 161,6 тис. відповідно.

  Станом на початок листопада поточного року обслуговування платників на території України здійснюється у 538 ЦОП.

 

Кількість наданих послуг під час відвідування

ЦОПів територіальних органів Державної фіскальної служби України постійно збільшується

 

  Добропільська ОДПІ інформує та доводить до відома платників податків регіону.

  За період з січня по листопад поточного року за отриманням адміністративних, консультативних та інформаційних послуг до Центрів обслуговування платників податків Добропільської ОДПІ та Олександрівського відділення інспекції (далі - ЦОП) звернулося 17161 представник бізнесу та громадян, яким надано 9272 адміністративні послуги та 3977 консультацій, у тому числі у листопаді звернулося 1023 особи, яким надано 489 адміністративні послуги та 301 консультацію.

  Як і у минулі звітні періоди найбільше платники податків цікавились послугами з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

  З початку 2014 року було надано 5519 таких послуг, що становить 59,5 відсотка від усіх наданих послуг, у тому числі у листопаді поточного року 357 карток, що становить 73 відсотка від наданих послуг у листопаді поточного року.

  Не менш популярними залишаються послуги з видачі довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи, видано 1372 довідки, що складає 15 відсотків від загальної кількості наданих адміністративних послуг у поточного року, видача довідки про зняття з обліку платників податків – видано 541 довідку, що складає 6 відсотків та інші.

  Також найбільш популярними питаннями серед відвідувачів ЦОПів залишаються питання з роз’яснення норм чинного законодавства щодо сплати єдиного соціального внеску, переходу з однієї системи оподаткування на іншу, щодо роботи електронних сервісів, отримання ключів електронного цифрового підпису, декларування доходів громадян та інше.

  Нагадуємо платникам податків та громадянам, що будь - яку довідкову інформацію можна отримати за телефонами: 2-88-72, 2-88-74 або надіслати звернення до «Скриньок Довіри», що розташовані у ЦОПах Добропільської ОДПІ та ії Олександрівського відділення.

 

Сплачуємо єдиний податок!

  Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області доводить до відома та інформує.

  За період 11 місяців 2014 року від платників податків – «спрощенців», що перебувають на податковому обліку в Добропільської ОДПІ та ії Олександрівському відділення до бюджету надійшло більше 7,03 млн. грн. єдиного податку, в тому числі: від юридичних осіб 1,63 млн. грн., від фізичних осіб – 5,4 млн. грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 179,2 тис. грн.

  Нагадуємо, що відповідно до п.295.1 ст.295 Податкового кодексу України (далі – ПК України) фізична особа – підприємець платник єдиного податку першої та другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

  Такі платники єдиного податку можуть здійснити сплату податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більше як до кінця поточного звітного року. Отже, платники єдиного податку першої та другої груп зобов’язані сплатити податок за грудень поточного року до 20 грудня включно. Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси (п.295.4 ст.295 ПК України). Податківці звертають увагу платників єдиного податку, що відповідно до ст.122 ПК України, несплата (неперерахування) сум єдиного податку в порядку та у строки, визначені законодавством, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 50 % ставки єдиного податку обраної платником відповідно до Кодексу.

 

 

Оподаткування новорічних подарунків

 

  Порядок оподаткування подарунків визначено ст.165 Податкового кодексу України.

  Так, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються подарунки, якщо їх вартість не перевищує 50 % однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), установленої на 1 січня звітного податкового року.

  У 2014 році розмір мінімальної заробітної плати складає 1 218 грн., тому, якщо подарунок даруватиметься у грудні 2014 року, то до загального оподатковуваного доходу платника податку, цього місяця, не включатиметься вартість подарунка в межах 609 грн.

  Якщо вартість подарунків нараховуватиметься у січні 2015 року, то неоподатковуваний розмір буде вирахуваний з розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на початок нового року. Проте, якщо ж вартість подарунків буде більшою, за зазначену суму, то таке перевищення стане об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

 

 

Про результати контрольно – перевірочної роботи

Добропільської ОДПІ

 

  Станом на 01.12.2014 року відділом податкового аудиту Добропільської ОДПІ здійснено 7 перевірок суб'єктів господарської діяльності – юридичних осіб, в тому числі за листопад – 1 перевірка. З загальної кількості: 2 - комплексні планові перевірки та 5 позапланових перевірок. Крім того, проведено 24 зустрічні звірки щодо підтвердження (спростування) фактичного здійснення господарських операцій між суб’єктами господарювання.

  За результатами проведених перевірок до бюджетів всіх рівнів донараховано 5,5 мільйона гривень. Сплачено до бюджету узгоджених грошових (податкових) зобов’язань на суму 1,4 мільйона гривень.

  Також за звітний період поточного року проведено 70 фактичних перевірок, за результатами яких застосовано та сплачено до бюджету 96,5 тис. грн. штрафних (фінансових) санкцій. На посадових осіб суб’єктів господарювання складено 39 протоколів про адміністративні правопорушення, по яких сплачено до бюджету 8,9 тис. грн. штрафів.

 

 

 

Стан розрахунків з бюджетом можна перевірити з власного комп'ютера

 

  За допомогою сервісу «Електронний кабінет платника» податків з'явилася можливість не лише підготувати, заповнити і відправити податкову звітність в електронному вигляді, але і переглядати дані про стан розрахунків з бюджетом. Облік розрахунків платника податків з бюджетом ведеться окремо по кожному податку, збору. Для цього відкривається картка особового рахунку.

  Компонент «Розрахунки з бюджетом» надає можливість платникові проглянути інформацію про стан його розрахунків з бюджетом за усіма відкритими картками особових рахунків, зокрема, інформацію про податковий борг, в розрізі податків, що підлягають сплаті, на задану дату і прогноз по платежах до кінця поточного року, не витрачаючи робочий час на відвідування органів фіскальної служби.

  Для роботи з «Електронним кабінетом платника» податків необхідно мати електронні ключі, які видаються представниками територіальних органів Акредитованого центру сертифікації ключів ДФС України абсолютно безкоштовно.

 

 

 

 

 

 

 

ДФС не планує в 2015 році підвищувати акцизи

на алкоголь і тютюнові вироби

 

  У 2015 році не планується підвищення акцизів на алкогольні і тютюнові вироби.

  Про це на пресс - конференції заявив глава Державної фіскальної служби України Ігор Білоус. Податківцями спільно з Мінфіном були проведені переговори і ряд консультацій з представниками з виробництва підакцизних товарів, виробниками алкогольної продукції і тютюнових виробів.

  За січень – листопад 2014 року платники податків Добропільської ОДПІ та ії Олександрівського відділення спрямували до бюджету 406,2 тис. грн. збору на розвиток виноградарства, хмелярства та садівництва, що на 11,47 % більше ніж в аналогічному періоді минулого року, а сплата за видачу ліцензій склала 753,9 тис. грн., що перевищило минулорічний показник на 0, 1тис.грн.

 

 

Які товари належать до підакцизних груп товарів

 

  До підакцизних товарів належать:

- спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво;

- тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;

- нафтопродукти, скраплений газ;           

- автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли.

  Перелік підакцизних товарів визначено п. 215.1 ст. 215 Податкового кодексу України.
Перелік платників акцизного податку визначений ст. 212 Податкового кодексу України.

 

 

 З наступного року акцизні марки стануть дешевшими

 

  Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області доводить до відома платників та громадян регіону.

  З 1 січня 2015 року вартість однієї акцизної марки для:

- алкогольних напоїв становитиме 0,19 грн., а

- тютюнових виробів – 0,09 грн.

  Таким чином, акцизна марка на алкоголь подешевшала на 7,74 коп., а на тютюн – на 5,1 коп.

  Вказані зміни передбачені Постановою КМУ від 19 листопада 2014 року № 627, якою затверджено нові зразки марок акцизного податку для алкогольних напоїв (лікеро - горілчана продукція, алкогольні напої які є виноробною продукцією, алкогольні напої які не є виноробною продукцією) і тютюнових виробів (з фільтром та без фільтра) вітчизняного та імпортного виробництва.

  Відповідно до вищевказаної Постанови КМУ, Державна фіскальна служба повинна:

- забезпечити виготовлення до 25 грудня 2014 року марок акцизного податку нового зразка, а також їх продаж в установленому порядку;

- припинити з 1 січня 2015 pоку продаж марок акцизного податку для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва, зразки яких затверджені постановою КМУ від 13 березня 2013 року № 188 «Деякі питання маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

 

 

 

Напої, які містять більше 8,5% етилового спирту, обкладаються акцизним податком та підлягають маркуванню

  Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області нагадує та доводить до відома суб’єктів господарювання.

  Відповідно до вимог Закону України від 31.07.2014 року № 1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів», починаючи з 1 листопада 2014 року, акцизним податком обкладається продукція товарних позицій 2103 90 30 00, 2106 90 Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі - УКТ ЗЕД), якщо вміст спирту етилового в ній становить 8,5 % об’ємних одиниць і більше.

  Ставку акцизного податку для такої продукції встановлено у розмірі 70,53 грн. за 1 літр 100% спирту.

  Тож напої, які містять більше 8,5 % етилового спирту та інші аналогічні продукти, що класифікуються в товарних позиціях 2103 90 3000, 2106 90 згідно з УКТ ЗЕД і до цього не маркувались акцизними марками, віднині підпадають під категорію алкогольних напоїв з обов’язковим маркуванням марками акцизного податку.

  З порівняльною таблицею змін законодавства, які згідно із законом України № 1621-VII набирають чинності з 1 листопада 2014 року, можна ознайомитися у листі Державної фіскальної служби України від 03.11.2014 року N 9217/7/99-99-24-04-17.

  У зв‘язку з цим, суб’єкти господарювання, які мають на меті здійснювати роздрібну торгівлю вищевказаними товарами необхідно мати такі документи:

1) ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями;

2) документи, в яких зазначені реєстраційні номери сертифіката відповідності або свідоцтва про визнання відповідності алкогольних напоїв;

3) копію ліцензії на виробництво або документа, що підтверджує право імпорту чи оптової торгівлі алкогольними напоями від осіб, у яких приймається товар для реалізації;

4) довідка органу ДФС про реєстрацію електронних контрольно - касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), що знаходяться у місці торгівлі.

  Звертаємо також увагу, що відповідно до ст.17 Закону України від 19.12.1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (із змінами та доповненнями, далі Закон № 481/95-ВР) у разі здійснення суб'єктом господарювання оптової (включаючи імпорт та експорт) і роздрібної торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, спиртом етиловим ректифікованим виноградним, спиртом етиловим ректифікованим плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій - 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 17 000 гривень.

  Ще раз звертаємо увагу суб’єктів господарювання та наводимо таблицю видів порушень і відповідного розміру збільшеного розміру штрафних санкцій, які набули чинності з 01.11.2014 року і є діючими на теперішній час, з врахуванням змін, що були внесені законом України № 1621- VII до ч. 2 ст. 17 Закону України № 481/95-ВР. Таблиця додається.

 

 

Перелік нормативно - правових актів

• Закон № 481 – Закон України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19.12.95 р. № 481/95-ВР.

 

  З 1 листопада поточного року платники єдиного податку - підприємці не мають права торгувати настоянками та бальзамами

 

  Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області інформує та доводить до відома платників та громадян регіону.

  На вітчизняному ринку поряд із міцними алкогольними напоями, вином і пивом певний попит мають також і різноманітні напої, де вміст спирту складає 8,5 % об’ємних одиниць і більше. До таких напоїв, зокрема, відносяться: настоянки гіркі ароматичні, сиропи цукрові ароматизовані, бальзами, есенції, добавки, що використовуються в кондитерській промисловості та інші. Відповідно до Закону України від 31.07.2014 року №1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів», з 1 листопада 2014 року вищезазначені напої (товарні позиції: 2103 90 30 00, 2106 90 згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі - УКТ ЗЕД) обкладаються акцизним податком. Ставка податку складає 70,53 грн. за 1 літр 100 % спирту.
Разом з тим, Податковим кодексом України від 2 грудня 2010 року № 2755- YI (із змінами та доповненнями, далі – ПК України) передбачено обмеження для використання спрощеної системи оподаткування під час реалізації таких напоїв. Зокрема, не можуть бути платниками єдиного податку підприємці, які здійснюють продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу пива та столових вин).

  Отже, платники єдиного податку - підприємці, які здійснюють торгівлю напоями, де вміст спирту складає понад 8,5 % об’ємних одиниць, повинні відмовитись від спрощеної системи оподаткування і перейти на загальні умови обліку доходів (витрат) та сплати податків.

 

 

 

Платники з Донецької та Луганської областей зможуть отримати електронні ключі за спрощеною процедурою

 

  Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області доводить до відома юридичних осіб, які втратили установчі документи і були зареєстровані на територіях Донецької або Луганської областей, що починаючі з 24 листопада 2014 року вони зможуть отримати послуги електронного цифрового підпису за тимчасовою спрощеною процедурою ідентифікації та реєстрації.

  Відповідно до внесених змін у Регламент Акредитованого центру сертифікації ключів, який діє при ДФС України (далі - АЦСК ІДД ДФС України), встановлення зазначених юридичних осіб здійснюватиметься з використанням інформації з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців в електронному вигляді, що відображається на офіційному веб - сайті розпорядника Єдиного державного реєстру або веб - сайті технічного адміністратора Єдиного державного реєстру.

  Крім того, для таких платників затверджено окрему форму Реєстраційної картки (для юридичної особи, зареєстрованої на території Донецької або Луганської області, установчі документи якої втрачено).

  Більш детальну інформацію можна переглянути на веб - порталі ДФС України за посиланням http://acskidd.gov.ua/ur_osoba_dl.

  Також повідомляємо, що з 24 листопада 2014 року (час набуття чинності змін до Регламенту Акредитованого центру сертифікації ключів) починають діяти нові форми реєстраційних документів для отримання послуг електронного цифрового підпису.

  За додатковою інформацією можна звертатись до представників реєстрації користувачів Акредитованого центру сертифікації ключів Державної фіскальної служби України, що розташовані за адресами:

- Красноармійська ОДПІ ГУ Міндоходів в Донецькій області за адресою: Красноармійськ, вул. Горького, б.1, кімната № 9 або за телефоном: 06 239) 2-90-03 та

- ДПІ у м. Краматорську ГУ Міндоходів в Донецькій області за адресою: м. Краматорськ, вул. Машінобудівників, б. 22, кімната № 3 або за телефоном: (062 64) 7-43-87.

 

 

 

 

 

Про регулювання грошово - кредитного ринку

  Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області інформує платників та громадян регіону.

  Правління Національного банку України повідомляє.

  Проаналізувавши динаміку макроекономічних та монетарних показників, відзначено прискорення інфляції в Україні - приріст індексу споживчих цін у річному вимірі в жовтні 2014 року збільшився до 19,8 % порівняно з 0,5 % у січні 2014 року.

  Прискорення інфляції відбувалось як за рахунок підвищення адміністративно регульованих цін та тарифів (на 25,8 % у річному вимірі) внаслідок проведення непопулярних, але необхідних реформ, так і через знецінення обмінного курсу гривні відносно долара США, яке за січень - жовтень 2014 року становило 58,9 %.

  Останнє було пов'язане з порушенням рівноваги на валютному ринку України внаслідок накопичених в попередні роки зовнішніх дисбалансів, а також з огляду на погіршення очікувань на фоні соціально-політичних та військових подій в Україні.

  Надскладними залишалися умови функціонування реального сектору економіки, що також негативно позначалося на вартості гривні. Основні макроекономічні показники мають тенденцію до погіршення. Зокрема зниження реального ВВП у III кварталі п. р. становило 5,1 % порівняно з 4,6 % та 1,1 % у II та I кварталах 2014 року відповідно.

  Погіршення динаміки сукупного обсягу виробництва зумовлено подіями на сході України, через які значна кількість підприємств не має змоги проводити господарську діяльність.

  Разом з цим взаємні обмеження в зовнішній торгівлі з Російською Федерацією зменшують зовнішній попит на продукцію українських виробників.

  Відсутність деескалації військової агресії проти України спричинила загострення негативних очікувань, що проявилося в прискоренні відпливу депозитних коштів з банків та підвищенні попиту на іноземну валюту протягом останніх місяців після певних ознак стабілізації ситуації в червні 2014 року.

  Зокрема, у липні - жовтні 2014 року після певного зростання відновився відплив депозитів населення в національній валюті (16,8 млрд. грн.).

  Також відновилося домінування чистого попиту на готівкову валюту, який у липні - жовтні 2014 року становив 1,0 млрд. дол. США.

  Починаючи з серпня 2014 року чиста пропозиція іноземної валюти змінилася чистим попитом на неї і на міжбанківському ринку. За серпень - жовтень 2014 року його значення становило 4,6 млрд. дол. США.

  Крім того, погіршення ринкових очікувань та подальша девальвація гривні обумовлюють додатковий інфляційний тиск, який за прогнозами Національного банку України залишатиметься підвищеним і на початку наступного року.

  Ураховуючи викладене вище, відповідно до статей 6 та 25 Закону України «Про Національний банк України», Положення про процентну політику Національного банку України, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 18 серпня 2004 року N 389 (зі змінами), Правління Національного банку України 12 листопада 2014 року прийнято Постанову N 719, згідно з якою з 13 листопада 2014 року облікову ставку встановлено у розмірі 14,0 % річних.

 

 

Шановні громадяни!

 Подбайте про збільшення власної пенсії

 

  Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області звертає увіагу та інформує громадян регіону.

  Громадяни України (фізичні особи – підприємці та фізичні особи) мають можливість, окрім обов’язкового державного пенсійного страхування, укласти договір про добровільне пенсійне страхування.

  Коло платників, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний соціальний внесок, ЄСВ) визначене частиною 1 ст. 10 Закону України від 08.07.2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (із змінами та доповненнями, далі – Закон № 2464). Згідно з п. 3 частини 3 ст. 10 вищезгаданого Закону особи, зазначені в частині 1 цієї статті, подають до органу фіскальної служби за місцем проживання відповідну заяву в порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, за погодженням з Пенсійним фондом та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

  Орган фіскальної служби, що отримав заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, має право перевіряти викладені в заяві відомості та вимагати від особи, яка подала заяву, документи, що підтверджують зазначені відомості. З особою, яка подала заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, органом фіскальної служби в строк не пізніше ніж 30 календарних днів з дня отримання заяви укладається договір про добровільну участь відповідно до типового договору, що затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, за погодженням з Пенсійним фондом та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

  Особи, зазначені в частині 1 ст. 10 Закону № 2464, беруть добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування протягом строку, визначеного в договорі про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, але не менше одного року. Договір про добровільну участь набирає чинності з дня його підписання.

  За 11 місяців поточного року 94 жителя нашого регіону скористались такою можливістю та уклали відповідні договори з Добропільської ОДПІ про добровільну участь в системі загальнобов’язкового державного соціального страхування. Крім того, продовжують діяти 33 договори, що були заключні громадянами у минулому році і, термін дії яких спливає у поточному році.

  Завдяки таким договорам з добровільного страхування, цьогорічний бюджет отримає 6лизько 640,0 тис. грн. єдиного соціального внеску.

  Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування дозволить громадянам досягти необхідного їм страхового стажу, а також можливість отримати путівки від відповідних соціальних фондів для оздоровлення та лікування.

  Нагадуємо громадянам, які виявили бажання брати участь в одному з видів загальнообов’язкового державного соціального страхування та уклали відповідний договір про це, що з 1 травня 2014 року розмір єдиного соціального внеску визначається у таких відсотках до бази нарахування єдиного внеску:

- на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування - 34,3 %;

- на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування на випадок безробіття - 0,5 %;

- на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням – 1,7 %;

- на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності – 1,61 %.

  Вказані зміни, внесені Законом України від 27 березня 2014 року № 1166- YII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» (із змінами та доповненнями, внесеними Законами України від 10 квітня 2014 року № 1200-YII, враховуючі зміни, що внесені Законом України від 4 липня 2014 року № 1588-YII).

  Звертаємо увагу громадян регіону! Для укладення такого договору громадянам м. Добропілля, Добропільського та Олександрівського районов необхідно звернутися до відділів доходів і зборів з фізичних осіб Добропільської ОДПІ за адресою: Донецька область, м. Добропілля, провулок Радянський, б.4 та за телефоном: (06 277) 2-88-71 або до Олександрівського відділення інспекції за адресою: Донецька область, Олександрівський район, смт Олександрівка, площа Жовтнева, б.3.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх