Крафт-пакети — невід’ємний елемент під час стерилізації інструментів

Переглядів: 3186 0 16.05.2022 в 12:09:05 Новини України
Крафт-пакети — невід’ємний елемент під час стерилізації інструментів

Нові технології сучасності дуже швидко впроваджуються в усі сфери людської діяльності. Чи то харчова промисловість, металургія чи машинобудування, використання інноваційних ідей торкнулося всіх галузей виробництва.

Стерилізація є обов'язковою процедурою при роботі кожного майстра. Це різні галузі медицини, виробництво продуктів харчування, фармацевтика, дослідні лабораторії та інші. Інструменти та матеріали, які використовуються робітниками у цих галузях, повинні відповідати суворим вимогам.

Головні особливості крафт-пакетів

Пакети є одноразовими. Після використання їх потрібно одразу утилізувати. Крафт-пакети бувають:

l  Білого та коричневого кольору — їх виготовляють із бурого або вибіленого паперу.

l  З інтегрованими індикаторами для контролю — у процесі стерилізації його колір змінюється і без них. Бувають індикатори зовнішні та внутрішні.

l  На поверхні крафту є спеціальні графи для нанесення дати стерилізації чи ні.

l  Види пакування. Для герметичності вмісту закріплюють за допомогою клапана з липким шаром, захищеним антиадгезивним папером, або стрічкою зі скріпками, що самоклеїться.

Найчастіше на конвертах є вбудований один або два хімічних індикатора першого класу, які зміною свого кольору повідомляють про те, що пакет закладався на стерилізацію.

Тільки ті індикатори, які розташовані всередині пакетів, підтверджують якість всієї стерилізаційної роботи, що проводив майстер. Згідно правил, що прописані в санітарних нормах, відкривати оброблений пакет можна виключно на очах клієнта.

Переваги використання крафт-пакетів

Крафт-пакети для стерилізації інструментів та матеріалів мають ряд переваг перед іншими видами упаковки, а саме:

l  доступна ціна;

l  можливість друку логотипу або маркувальної інформації на паперовій поверхні пакета;

l  нешкідливість крафт-паперу для навколишнього середовища: у землі розкладається на природні складові, при спалюванні не виділяє шкідливих речовин.

Завдяки щільності та шарам паперу, пакети відрізняються стійкістю до вологи. Вони не промокають, що сприяє їх обробці парою. Висока міцність виробу гарантує неушкодженість та збереження стерильності всередині упаковки. Закривати пакет дуже просто, тому це унеможливлює застосування дорогого спеціального обладнання. Крафт-пакет має проникність — пропускає повітря, але затримує мікроорганізми (мікроби, бактерії, віруси).

 

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх