Местные жители и переселенцы в Доброполье могут получить 900$ на открытие бизнеса

Переглядів: 2624 0 10.05.2015 в 19:01:43 ГО Добро
Местные жители и переселенцы в Доброполье могут получить 900$ на открытие бизнеса

   Інформаційний лист про проект Громадської організації «Добропільський центр молоді «Добро» «Проведення тренінгів з самозайнятості та посттренінгове супроводження ВПО на постконфліктних територіях Донецької та Луганської областей»
   Організація ГО «ДЦМ Добро»  виступає партнером проекту МОМ «Сприяння стабілізації громад на Донбасі» в напрямку « Розвиток самозайнятості в пост-конфліктних громадах».Проект фінансується урядом Японії.
   Метою проекту є проведення тренінгів з самозайнятості для місцевих мешканців, колишніх переселенців, які повернулися до своїх домівок, а також переселенців з окупованих територій, а також посттренінгове супроводження таких осіб у процесі започаткування власної самозайнятості.
   Загальна тривалість проекту 11 місяців, квітень 2015р. – лютий 2016р.
   Орієнтовна загальна сума грантів 140000 доларів США (сто сорок тисяч доларів США).
Георгафія проекту:
   -проведення 4 дводенних тренінгів в Донецькій області - в субрегіоні «Велике Добропілля» (2-м.Добропілля, 1- м.Білицьке, 1-м.Білозерське,);
   -проведення 4 дводенних тренінгів в Луганській області – 2- м.Кремінна, 2-м.Старобільськ.
   Запрошуються для участі в проекті: місцеві мешканці, колишні переселенці, які повернулися до своїх домівок, а також переселенці з окупованих територій.
   Для проведення тренінгів будуть залучені професійні тренери з Агенства Регіонального Розвитку «Донбас», які мають відповідну кваліфікацію, 18-річний досвід проведення тренінгів з самозайнятості та започаткування власної справи, написання бізнес-планів .
   Керівник проекту: Зубкова Вікторія – консультант з розвитку громад ГО «ДЦМ «Добро»
   Зміст проекту:
   1. Попередній відбір учасників тренінгу з самозайнятості та формування навчальної групи. Громадська організація оцінює потенціал майбутніх учасників в забезпеченні успішної самозайнятості, та складає попередні списки учасників тренінгу, які подаються до
МОМ до початку тренінгу. Таким чином, організація забезпечує ефективність використання коштів на проведення тренінгів з самозайнятості, що, в свою чергу, буде виражатися у максимальній кількості учасників, що претендують на отримання гранту після захисту бізнес-плану чи обґрунтування своїх намірів з професійного навчання (мінімум 80% групи).
   2. Тренінг з самозайнятості. Проводиться тренерами з відповідним досвідом проведення тренінгів з самозайнятости, включаючи, але не обмежуючись наступними темами: "Як знайти для себе найкращу ділову ідею", "Як організувати самозайнятість. Перші кроки", "Усвідомлення азів та секретів професійної майстерності", "Визначення реальності дій, перспектив та розрахунків у започаткуванні власної справи", "Написання бізнес-пропозицій". Тривалість тренінгу - 2 (два) дні.
   3. Підготовка пропозиції з самозайнятості. Після тренінгу учасники працюють протягом до 1 (одного) місяця самостійно, звертаючись за консультаціями до бізнес-тренерів. Результатом роботи буде пропозиція з організації самозайнятості, викладена у стандартній формі МОМ. Ця пропозиція стане остаточною заявкою до МОМ на отримання мікрогранта та організацію самозайнятості. Оцінка пропозиції здійснюватиметься представниками МОМ та бізнес-тренерами. Пропозиції повинні надаватися спеціалістам МОМ для попередньої оцінки, коментарів та порад не пізніше, ніж за 5 днів до запланованої дати захисту бізнес-планів. Співробітники громадської організації повідомляють учасників про коментарі фахівців МОМ до бізнес-планів.
   Ті учасники тренінгу, які бажатимуть розпочати навчання на професійних курсах, повинні надати
відповідне обґрунтування цього, в т.ч. причини вибору певної кваліфікації, перспективи икористання у майбутньому навичок, які передбачається отримати на відповідних курсах тощо. Зазначене обґрунтування надається МОМ разом з усіма пропозиціями щодо самозайнятості решти учасників.
   4. Захист пропозиції із самозайнятості (1 день).
   5. Прийняття рішення щодо надання грантів учасникам та щодо розмірів грантів. Фахівці МОМ протягом трьох днів приймають рішення щодо видачі грантів, або формують свої рекомендації щодо доопрацювання бізнес-планів. Максимальний розмір гранту для організації самозайнятості становить 900 доларів США,  а на навчання на професійних навчальних курсах/ курсах перекваліфікації – 650 доларів США в гривнях за  обмінним курсом на день видачі гранту. Точний розмір гранту залежатиме від роду самозайнятості, що планується, та визначатиметься під час оцінки бізнес- планів.
   6. Пост-тренінгове супроводження: НУО здійснює закупівлю та передачу бенефіціарам необхідного обладнання, надає сприяння у пошуку та влаштуванні на курси підвищення кваліфікації чи інші професійні курси, надає консультації бенефіціарам у процесі здійснення самозайнятості.
   Контактна особа:
   Зубкова Вікторія
   Консультант з розвитку громад
   ГО «ДЦМ «Добро»
   +380508587097
   [email protected]
 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх