Доброе Поле – простор для бизнес-идей

Переглядів: 2081 0 18.07.2015 в 10:11:22 Новини району
Доброе Поле – простор для бизнес-идей

Певно, добропільці вже давно помітили, скільки нових, незнайомих облич з`явилося у нашому місті. І не лише в нашому, а й у найближчих до нас Білицькому, Білозерському, а також у селах Добропільського району. Це люди, яким Добре Поле дало прихисток, спокій і надію на мирне життя.

І щоб ці сподівання стали реальністю, мають докласти зусиль всі існуючі в місті структури - від органів місцевого самоврядування до громадських об`єднань та міжнародних організацій, таких як, наприклад, Міжнародна організація з міграції (МОМ), що впроваджує на Донеччині та Луганщині проект «Сприяння стабілізації громад на Донбасі» за фінансової підтримки Уряду Японії.

Одним із напрямів проекту є підтримка самозайнятості вимушених переселенців та осіб, що постраждали внаслідок конфлікту: за сприяння МОМ,  партнерські неурядові організації з початку літа вже провели 15 тренінгів для зацікавлених осіб у Донецькій та Луганській областях.

На території великого Добропілля, а також у містах Кремінна та Старобільськ у Луганській області проектом займається ГО «Добро», а саме Вікторія Зубкова. Місяць тому у Центральній міській бібліотеці м.Добропілля та у вищезгаданих містах пройшли дводенні тренінги з підготовки та написання бізнес-планів щодо самозайнятості або професійного навчання для внутрішньо переміщених осіб, а також для місцевих жителів, особливо для тих, які повернулися в рідне місто після певної перерви.

Учасниками тренінгу у Добропіллі стали близько 60 осіб, і десь стільки ж у Білицькому і Білозерському разом. Переважна більшість із них успішно засвоїли теоретичний курс, а результатом стало написання власних бізнес-планів і їхній захист, що проходив у стінах Центральної міської бібліотеки.

Атмосфера під час захисту дещо нагадувала студентську під дверима аудиторії: хвилювання, обмін враженнями, «валили» чи ні, про що запитували тощо. І це зрозуміло, адже грант у еквіваленті 900 доларів на придбання обладнання для відкриття власної справи чи професійної підготовки і навчання може стати вагомим поштовхом для втілення своїх професійних та бізнес-ідей.

За словами експертів Міжнародної організації з міграції В. Кузки, М. Ломідзе та М. Осаволюка, які приймали цей «залік» від добропільських претендентів на грант, є чимало цікавих і неординарних ідей, які заслуговують на підтримку. Їхній спектр досить широкий - від виготовлення шкіряного взуття за індивідуальним замовленням до ведення бізнесу в інтернеті. А ще наші земляки та переселенці хотіли б випікати смачні млинці, відкрити власний міні-готель, займатися будівельним бізнесом, вирощувати сільськогосподарську продукцію… І цей перелік далеко не повний. Протягом незначного проміжку часу відбуватиметься перевірка і аналіз всіх бізнес-планів, а після визначення переможців у партнерстві з ГО «Добро» – закупівля і вручення необхідного для бізнесу обладнання чи оплата навчання на курсах професійної підготовки.

Проект діятиме до березня 2016 року. Тому на новоявлених підприємців очікують моніторинг і оцінювання ефективності їхніх впроваджених в життя бізнес-ідей. Успіхів їм на цьому шляху, а Міжнародній організації з міграції – велика вдячність за можливість згуртувати нашу громаду і зробити життя переселенців у ній максимально комфортним і повноцінним.

(Бібліотекар відділу обслуговування Добропільської ЦМБ О.Супрядкіна)

Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru

 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх