В Доброполье становится популярным "клумбное движение"

Переглядів: 1922 0 11.12.2015 в 17:54:43 Суспільство
В Доброполье становится популярным

Марина Кучеренко, підприємець: «Молодь, певно, вже не пам`ятає, яким квітучим і красивим було наше місто кілька десятків років тому. Від ранньої весни до пізньої осені на численних клумбах буяли квіти, які радували всіх добропільців. Сьогодні ситуація геть інша. Якщо у дворах, особливо в будинках ОСББ, жителі намагаються прикрасити територію, то громадські клумби відверто жалюгідні».

Енергійна і небайдужа Марина вирішила: чом би не привести до ладу ці клумби силами самих городян? Так і зародилася ідея клумбного руху. «Підтягнула» до їдеї подруг, знайомих, сусідів, і на всяк випадок розмістила проект на сайті «Добродел», який акумулює в собі цікаві громадські починання з усієї країни.

До Добропільської ЦМБ Марина Радмирівна прийшла як давній і добрий друг, розраховуючи на організаційну і творчу підтримку. Ми ж постаралися виправдати її сподівання, адже самі нещодавно упорядкували клумбу біля своєї будівлі, і поділяємо її задуми. Директор ЦБС О.В.Ладченко надала приміщення читального залу для «установчих» зборів, дала корисні поради, а працівники бібліотеки залюбки взяли участь у зустрічі, бо і самі заядлі квіткарки.

На збори були запрошені представники успішних ОСББ, громадські активісти. Аудиторія підібралась якраз та, що треба. З розповіді М.Кучеренко стало ясно, що завдяки сайту під розвиток «Клумбного руху» вдалося виграти фінансування в розмірі близько 12 тисяч гривень, і цю непогану суму доцільно було б витратити, наприклад, на придбання лавочок і їхнє встановлення у громадських місцях, поблизу тих же клумб, які люди зможуть засадити своїми квітами, обмінятись одне з одним розсадою, насінням, ідеями щодо ландшафтного дизайну таких затишних куточків. Біда в тому, що вистачає варварів, які можуть лавочку розбити і поламати. Тому Марина запропонувала головам ОСББ встановити їх на своїй території і взяти під нагляд. Умова – участь у фінансуванні в розмірі 10 відсотків, тобто близько 100 гривень за лавочку. Пропозиція присутнім настільки сподобалася, що тут же обговорили можливість додаткового фінансування.

Зацікавила учасників цієї неформальної зустрічі ідея щодо встановлення кількох лавочок шляхом від «літака» до міського цвинтаря, й ініціатива Марини за сприяння відділу освіти закріпити громадські клумби у центрі міста, біля ПК ш.«Добропільська», за школами, аби випускники доглядали за квітами, а квіти дарували їм свою красу на випускному вечорі.

На загальну думку, зустріч була корисною і цікавою, учасники домовилися про дату наступної, обмінялися координатами і постановили: клумбному руху – бути!

Ольга Супрядкіна, бібліотекар ВО ЦМБ


Джерело: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх