В Центральной городской библиотеке Доброполье прошел "День тишины"

Переглядів: 1917 0 29.09.2015 в 08:11:28 Новини бібліотек
В Центральной городской библиотеке Доброполье прошел

   Ні-ні, я не занудна стара «тьотка», що постійно вимагає тиші у бібліотеці. Хоча й ношу окуляри і ходжу з гулькою на голові.  Я тільки «ЗА» реформи, новації та трансформації у бібліотечному середовищі. Я за вільний простір для користувача, за вечори і ночі, за яскраві події і флешмоби, за неформальні заходи та креативні ідеї.

   Я люблю своїх користувачів, саме своїх, бо багатьох ще пам’ятаю розгубленими першокласниками, які вперше завітали до бібліотеки, для яких ми провели безліч цікавих заходів, яких залучили до читання та навчили любити книгу, для яких підготували свято останнього дзвоника в бібліотеці, з якими перегорнули кіпи журналів у пошуках вечірньої сукні до випускного балу. Вони всі такі різні, непосидючі й галасливі, сором’язливі і кумедні, невгамовні,  вимогливі, але без них зупиняється життя в бібліотеці.

   Та іноді мені не вистачає тиші. Мій улюблений робочий день – остання п’ятниця місяця. Ви, напевно, вже здогадались, що це технічний день в бібліотеці. Це день без метушні, без запитів і черг, без галасу. В Цей день користувачам зась до бібліотеки, бо за зачиненими дверима відбуваються дива.

   Прибираючи порохи  з книжкових полиць у сховищах, випадково натрапиш на свою першу книжку, пригадаєш дитинство і неодмінно віднесеш той теплий спогад на поличку «Раджу прочитати».  Чи наткнешся на видання 50-х років, з повагою відзначиш, що книга ровесниця твоїх батьків і задумаєш виставку найстаріших книг бібліотеки. У розділі кулінарії знайдеш книгу з історії спорту і здивуєшся витівкам «бібліовика»*.

   Технічний день – це не тільки генеральне прибирання, це день оновлення в бібліотеці. За традицією в дні, коли немає користувачів, бібліотекарі змінюють книжні виставки, пересувають меблі, створюють нові куточки відпочинку, готують книжні інсталяції, щоб завтра зранку принести задоволення користувачу, розбудити  його уяву та зацікавити.

   Дорогі відвідувачі, не ображайтесь, коли натрапите на зачинені двері в бібліотеці. Вони зачинені не тому, що вас не хочуть  бачити, а тому, що бібліотекарі вишукують нові можливості здивувати вас, навчити і навіть розважити.

   Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru

__________________________________________________________________________________________________________________
*Бібліовик – істота що живе в бібліотеці, охороняє книгосховища, та іноді розважається, переставляючи книги на інші полиці
Козачук Ірина
заст.директора 
Добропільської міської ЦБС
Центральна міська бібліотека 
м. Добропілля Донецька обл.

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх