Історію міста створюють люди: Гоголь Олександр Миколайович

Переглядів: 948 0 28.08.2020 в 09:30:53 Суспільство
Історію міста створюють люди: Гоголь Олександр Миколайович

Гоголь Олександр Миколайович, керівник Громадської організації «Східний вітер», прихильників активного способу життя 

Ще у шкільному віці Олександр захопився гірським туризмом, і з друзями, такими ж ентузіастами, вони здійснювали гірські мандрівки Кримом. У 2003 році Олександр як один з найдосвідченіших альпіністів регіону брав участь в експедиції на Ельбрус, присвяченій 50-річчю Добропілля. З того часу він майже щороку очолював сходження на найвищу вершину Європи та походи міських туристів горами Кавказу, Криму, Карпат.

Олександр Миколайович виступив одним з організаторів ГО «Східний вітер», учасники якої проводять міські та обласні змагання зі скелелазіння, велопробіги та велоподорожі,  альпіністські сходження та гірські походи, водні сплави по річках, пішохідні походи, розважальні спортивні естафети.

З 2015 року Олександр з однодумцями активно займається проєктною діяльністю у рамках Програми соціального партнерства ДТЕК «Громада своїми руками», завдяки чому у Центрі культури та дозвілля м. Добропілля облаштований скеледром, на якому проводяться змагання обласного рівня.

Одним із досягнень є велосекція для дітей різного віку. Організація виграла у конкурсі проєктів бюджету участі Добропілля, і міська влада придбала велосипеди для занять. З весни по осінь активісти «Східного вітру» проводять велопробіги для жителів міста і району.

Олександр Миколайович з 2017 р. працює у Центрі культури та дозвілля м. Добропілля  відділу культури і туризму Добропільської міської ради керівником гуртка альпінізму і скелелазіння, де займається своєю улюбленою справою. Він не покидає надій на здійснення своїх амбітних планів - продовжити будівництво скеледрому та створити музей Добропільщини, підкорити пік Леніна на Памірі та Казбек.

«А ще плануємо організувати велоекспедицію зі сходу України на захід, фіналом якої буде сходження на Говерлу. Але найголовніше – будемо і далі залучати людей до здорового і активного способу життя», - наголошує Олександр Гоголь.


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх