Добропільщина у 1991 році

Переглядів: 1441 0 01.10.2021 в 08:30:55 Новини району
Добропільщина у 1991 році

А що там трапилося у травні 1991 року? Давайте пригадаємо, або взнаємо. До речі, можна на основі випусків газети написати курсову аабо навіть дипломну роботу по історії краю))

1 травня в містах та селах пройшли святкові заходи, найграндіознішою була демонстрація у Добропіллі. Над колоною шахти ім. РСЧА майоріли лозунги «Захистимо Леніна», «Майбутнє за соціалізмом», «Землю – селянам». Та не всі йшли в колонах. Вздовж проспекту вишукувались прихильники незалежності з гаслами «Встань з колін, Україно», «Незалежна Україна – гарантія добробуту народу». 9 травня вшанували ветеранів війни. А ось 7 травня у палаці культури показували еротичне шоу під назвою «Істина».

Ви теж мали город за містом? В районі повідомили –під городи виділили для Добропілля 22 га, Білицького 33, Білозерського 16 і навіть для Дружківки 97. Також нарізали ділянки для підприємств, усього район виділив для мешканців міст 350 га. Земельний акт на 20 га отримали і учні Святогорівської школи.

А в селі Добропіллі на сході громадян вирішили виселити музей з так званої «Шевченківської хати». Річ у тому, що музей розташовувався в колишній церковній будівлі, церкву ось-ось мали відкрити, тому селяни вирішили передати їй належне колись майно.

Керівництво республіки вирішило з 15 травня знизити ціни на ковбасні та м’ясні вироби першого та другого ґатунку. Ковбаса «Окрема» коштувала 6,30, а стала 4,40 крб., зельц був по 5,10, а став 3 крб., фарш впав у ціні з 5,95 до 4 крб за кілограм. От чи тільки були ці вироби в магазинах?


Добропільщина у 1991 році


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх