Гемблінг по-українськи: вчора, сьогодні, завтра

Переглядів: 2699 0 02.08.2022 в 15:08:16 Новини України
Гемблінг по-українськи: вчора, сьогодні, завтра

Українські гравці чекали на прийняття закону про легалізацію гральної індустрії в Україні 8 років поспіль. До цього їм доводилося користуватися послугами підпільних закладів на свій страх і ризик, і часом вони просто ставали жертвами афери. Легалізація азартного бізнесу внесла свої корективи і відразу продемонструвала позитивний вплив на багато сфер:

  • у гравців з'явилася можливість користуватися азартними послугами абсолютно безпечно, без будь-яких зволікань та підводного каміння;

  • на ринок почали один за одним заходити різні міжнародні компанії та, перебуваючи в конкурентній боротьбі за увагу клієнтів, стали вдосконалювати сервіс, збільшувати кількість можливостей та послуг;

  • місцями почала покращуватись інфраструктура, в яку оператори вкладали досить великі суми;

  • збільшилася кількість робочих місць, оскільки поява на ринку кожної нової компанії – це відкриття низки вакансій;

  • почала активніше розвиватися благодійність, оскільки більшість операторів займаються благодійністю: переказують гроші різним фондам чи створюють власні проєкти.

Окремою перевагою детінізації ринку є боротьба з лудоманією. Відразу після ухвалення закону було створено реєстр осіб, яким заборонено користуватися послугами гральних закладів. Також у рамках онлайн-майданчиків розроблені спеціальні рішення, що дозволяють користувачам контролювати свої витрати, встановлювати ліміти та ін. Проводиться і жорсткий паспортний контроль – оператори суворо стежать за тим, щоб послугами гемблінгових закладів не користувалися українці, яким не виповнився 21 рік.

Азартний бізнес та економіка: реалії

Легалізація ринку азартних ігор впливає насамперед на економіку країни. Якщо раніше діяльність закладів велася в тіні і гроші проходили повз державний бюджет, зараз все інакше. За 2 роки існування у рамках правового поля гральний бізнес поповнив скарбницю практично на 1,8 млрд. грн. Більшість коштів йде на розвиток медицини, науки, освіти та спорту.

І хоч зараз ринок розвивається не так стрімко, як це було до 24 лютого 2022-го, він все ж таки продовжує функціонувати і поповнювати скарбницю. За словами експертів, це все тимчасово. У майбутньому досить швидко відновиться офлайн-гемблінг, який на даний момент практично повністю перестав функціонувати, і набере нових обертів онлайн-індустрія.

Легальна робота гральних закладів на території України дає змогу залучати нові інвестиції в економіку. Щодо відмивання коштів, яке спостерігалося до ухвалення закону про легалізацію, зараз це неможливо. Усі оператори працюють відповідно до українського законодавства та чітко дотримуються встановлених приписів.

Чи є майбутнє?

Як говорилося раніше, гральний бізнес, незважаючи ні на що, продовжує функціонувати. Це дозволяє підтримувати економіку та надавати робочі місця мешканцям України. Експерти впевнені, що гемблінг вистоить і набере ще більших обертів. Цьому можуть сприяти такі фактори:

  • відхід операторів з російського ринку (напевно більшість із них захоче перейти на український ринок);

  • спрощення системи оподаткування (оскільки зараз на ринку азартних ігор встановлено досить високі податки, всі чекають на прийняття закону, який зможе зменшити їх, що приверне увагу нових компаній та користувачів);

  • використання нових методів, що дозволяють боротися із нелегальними компаніями.

За попередніми даними, у майбутньому ринок азартних ігор зможе щороку поповнювати державну скарбницю на 7-8 млрд. грн.

 

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх