Доверившись интернет-продавцу, житель Доброполья потерял свои сбережения

Переглядів: 960 0 06.04.2019 в 10:30:58 Новини поліції
Доверившись интернет-продавцу, житель Доброполья потерял свои сбережения

Замовивши через Інтернет автомобільні шини, добропільчанин зробив повну передоплату за товар. Однак в результаті залишився і без грошей, і без товару.  

До чергової частини Добропільського відділення поліції із заявою про шахрайство звернувся 52- річний місцевий чоловік. Він пояснив, що в пошуках автомобільних шин натрапив на привабливу пропозицію на одному з інтернет-сайті, і перерахував продавцю 1672 гривень. Після кількох обумовлених днів очікування замовник свій товар так і не отримав, а всі спроби додзвонитися до продавця виявились марними. Тоді чоловік зрозумів, що мав справу із шахраєм та звернувся до поліції.

За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуться пошуки афериста.

Працівники поліції знову застерігають громадян: будьте уважні та обачні, купуючи необхідні речі через інтернет-мережу. Якщо виникла необхідність покупки  саме через Інтернет, слід одразу домовлятися з продавцями про послугу «накладений платіж». Це стовідсотково убезпечить замовника від обману, оскільки він сплачує гроші не просто по факту отримання товару, але й після перевірки технічного стану свого замовлення. Однак якщо продавець наполягає на передоплаті – краще відразу відмовитися від угоди, оскільки існує велика вірогідність того, що замовник спілкується з шахраєм, і, погодившись на передоплату, ризикує втратити гроші.  Пам’ятайте, що чи не кожне друге он-лайн оголошення розміщується аферистами з метою заволодіння вашими коштами!


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх