В Доброполье преступник за неделю обокрал четырех местных жителей

Переглядів: 1425 0 20.07.2016 в 16:56:29 Новини поліції
В Доброполье преступник за неделю обокрал четырех местных жителей

Добропільські поліцейські затримали шахрая-професіонала, який виманював гроші та мобільні телефони у своїх жертв. Майже за тиждень чоловік встиг ошукати трьох місцевих мешканців та скоїв одну крадіжку. Злодій був затриманий у результаті оперативної розробки, тепер йому загрожує до  3 років позбавлення волі.

До Добропільського відділення поліції з періодичністю в кілька днів звернулись одразу четверо місцевих жителів, які повідомили, що стали жертвами шахрая. Всі потерпілі залишились без телефонів та грошей. Потерпілі розповіли, що незнайомий молодик просив у них телефон, щоб подзвонити, а потім зникав разом з майном. Крім того, у двох своїх жертв зловмисник видурив ще й гроші, а у останнього потерпілого злочинець викрав ноутбук, фотоапарат та  телефон.

Отримавши прикмети підозрюваного, поліцейські рушили відпрацьовувати прилеглу територію. У результаті оперативної розробки злодій був затриманий на одній з вулиць міста.

Правопорушником виявився 28-річний ніде не працюючий місцевий мешканець, який вже не раз притягався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних правопорушень. Останній раз молодик притягувався до кримінальної відповідальності 10 травня 2016 року за скоєння шахрайства Селидівським міським судом, при цьому судимість у нього не знята і не погашена у встановленому законом порядку, однак це не завадило зловмиснику скоїти нові злочини.

Чоловік у вчиненому зізнався та розповів, що  користуючись довірою доброзичливих громадян, він під приводом здійснення дзвінка зникав разом з їх мобільними телефонами та грошима.

В ході розслідування серії шахрайств поліцейські вилучили усе викрадене майно, окрім грошей, та вернули потерпілим.

Відносно чоловіка відкрито три кримінальні провадження за ч.2 ст. 190 «Шахрайство» та одне за ч.1 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, за що передбачено до 3 років позбавлення волі.

Зараз зловмисник перевіряється на причетність до скоєння аналогічних правопорушень. 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх