Где в Доброполье можно добровольно сдать оружие

Переглядів: 1400 0 27.09.2016 в 02:50:08 Новини поліції
Где в Доброполье можно добровольно сдать оружие

             Головне управління Національної поліції в Донецькій області в період з 01 до 31 жовтня поточного року проводить місячник добровільної видачі зброї, боєприпасів, вибухових речовин.

     Забезпечити охорону прав і свобод людини, забезпечити підтримання публічної безпеки і порядку, а також протидію злочинності - так сформульовані головні функції Національної поліції. Одним із заходів, які проводяться Національною поліцією та спрямовані на досягнення означених цілей є місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів. З метою виведення з  обігу незаконно зберігаємої зброї правоохоронні органи не менш ніж два рази на рік закликають громадян нашої держави добровільно її позбутися . Не тільки тому що, за зберігання такої зброї, а також боєприпасів діючим законодавством передбачено кримінальну відповідальність, але й для того, щоб позбавити громадян від спокуси скористатися нею.    

Так, під час проведення місячника добровільної видачі зброї, боєприпасів, який проводився в поточному році, до дозвільної системи Покровського ВП звернувся громадянин К. із заявою про добровільну видачу мисливської гладкоствольної рушниці ІЖ-Б47 16 калібру. Гр. К. пояснив, що придбав вказану мисливську гладкоствольну рушницю в Покровському районі та зберігав без відповідного дозволу ОВС. За даним фактом проведено відповідну перевірку, за базами даних «Зареєстрована зброя» та «Кримінальна зброя» мисливська гладкоствольна рушниця ІЖ-Б47 16 калібру  не проходила, тобто викраденою або втраченою не була. Добровільно видавши незареєстровану зброю, гр. К. не лише звільнився від відповідальності за незаконне зберігання зброї але й має можливість оформити добровільно видану зброю в особисту власність.

         Вистачає у нас і «чорних археологів», які розшукують старовинні цінності, раритетну зброю, боєприпаси , адже сьогодні на чорному ринку ці речі оцінюються досить високо. Але, разом з тим, збереження такої краси, відповідно до частин 1, 2 ст. 263 Кримінального кодексу України є незаконним поводженням зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, тобто носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача або збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв (ч. 1) і холодної зброї (ч. 2), без передбаченого законом дозволу є кримінальним злочином.

          Відповідно до ч. З ст. 263 Кримінального кодексу України особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. При цьому під добровільною здачею зброї слід розуміти здачу особою зазначених предметів по своїй волі.

    Не бійтеся відповідальності, приходьте в поліцію, звертайтеся до інспекторів дозвільної системи, які обслуговують Вашу адміністративну ділянку - здавайте наявні у вас незареєстровані боєприпаси і зброю.

      З питань добровільної видачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів Ви можете звернутись в м.Покровськ за адресою : м. Покровськ, вул.Мандрика,7 Покровський ВП ГУНП в Донецькій області ((. чергової частини 2-00-07, моб.( 050-020-98-46)

   - в місті Добропілля за адресою: м.Добропілля, вул.Першотравнева,52, Добропільське ВП Покровського ВП ГУНП в Донецькій області ((. чергової частини 2-86-76 моб.( 050-017-08-62)

   - в місті Мирноград за адресою: м.Мирноград, вул.Артема,73а,  Мирноградське ВП Покровського ВП ГУНП в Донецькій області ((. чергової частини 6-10-22 моб.( 050-261-82-26)

   - в місті Селидове за адресою: м.Селидове, вул.Пушкіна,7,  Селидівське ВП Покровського ВП ГУНП в Донецькій області ((. чергової частини 7-24-66 моб.( 066-46-73-483)

   - в місті Авдіївка за адресою: м.Авдіївка, вул.Молодіжна,4,  Авдіївське ВП Покровського ВП ГУНП в Донецькій області ( чергова частина моб.( 099-531-90-88)

 

        Поліція працює цілодобово, без вихідних


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх