В ООШ I-III ступени-интернат прошла встреча молодых и опытных специалистов + ФОТО

Переглядів: 1910 0 16.05.2015 в 08:51:51 Творчість
В ООШ I-III ступени-интернат прошла встреча молодых и опытных специалистов + ФОТО

Лідерство, соціалізація особистості – орієнтири сенсу виховання.

Добропілля – благодатний край для формування соціальної зрілості лідерського потенціалу учнівської молоді. Ще раз переконатись у цьому дала змогу атмосфера, що панувала упродовж зустрічі молодих та досвідчених фахівців, що плекають лідерські кадри учнівського самоврядування. Вона пройшла на базі дитячої організації «Маяк» ЗОШ І-ІІІ ступенів-інтернат 13 травня.

 

«Створення умов для формування соціальної компетентності учнів, розвитку їх лідерського потенціалу» - тема, яка дала змогу ознайомитись із вагомим досвідом та визначити шляхи вдосконалення педагогічної майстерності педагогів-організаторів шкіл відділу освіти Добропільської міської ради.

Цікаві сучасні форми самореалізації особистості,  співдружність педагогів, учнів, батьків, шанобливе ставлення до традицій, іміджева складова виховної системи, постійний, ретельний моніторинг результатів діяльності – це не повний перелік шляхів, які визначені як пріоритетні у самоврядуванні флотилії дитячої організації «Маяк».

 

Найяскравішими та вражаючими акцентами гостинності цього острову самоврядувальної діяльності була підсумкова лінійка «Маяк» опускає вітрила». Урочиста посвята у «маячата», передача та пов’язування символічних краваток від однієї вікової категорії іншій, мали сенс вшанування традицій та уповноваження на більш почесну відповідальність членства у дитячій  організації, довіра справ більшої складності. Урочисте передання місії керування флотилією від діючого адмірала (лідера) до новообраного (ним став Дмитро Прудник), це теж справило враження урочистості та піднесеності. Флеш-моб «Ми діти сонця» - яскрава мозаїка дитячого драйву, радості сумісної взаємодії, веселого настрою. Здоровий та життєрадісний дух соціалізації особистості в учнівському самоврядуванні  ЗОШ-інтернату підживлюється також позитивною енергією, яку черпають діти у нетрадиційному спортивному залі антигравітаційної гімнастики.

 

Усі родзинки ефективної виховної системи учнівського самоврядування уміло об’єднали заступник директора з виховної роботи Щира Я.М., педагог-організатор Красна І.В. при підтримці усього педагогічного колективу закладу. «Краще один раз побачити, чим 100 разів почути», - ще раз і ще раз у цьому переконалися фахівці міста, які координують діяльність дитячих організацій, що входять до складу великої родини міської організації «Мрія».

 

Валентина Верещагіна,

методист ЦДЮТ

Источник: http://dobr-cdut.jimdo.com


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх