Добропольские учителя встретились с Президентом Украины П.Порошенко

Переглядів: 1532 0 05.10.2017 в 08:00:10 Освіта
Добропольские учителя встретились с Президентом Украины П.Порошенко

Делегація педагогів Донеччини взяла участь у зустрічі з Президентом України Петром Порошенком на базі Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова в місті Києві. До складу делегації увійшли й учителі Добропілля: Діденко І.М., заступник директора з виховної роботи, учитель української мови й літератури НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів – ліцею, Васильченко Н.Є., учитель початкових класів Добропільського НВК «Спеціалізована школа I-III ступенів № 4 з поглибленим вивченням окремих предметів – дошкільний навчальний заклад».

У ході зустрічі обговорено імплементацію Закону «Про освіту». Президент Петро Порошенко у своєму виступі підкреслив, що Закон «Про освіту», який  набув чинності, відкриває шлях до довгоочікуваної системної реформи освіти. Ухвалення цього Закону дозволить провести глибоку всеосяжну освітню реформу, яка підвищить якість освіти та конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці. Він забезпечить реальні кроки до включення України до європейського освітнього простору.

Президент особливо наголосив, що закон підвищує роль державної української мови в освітньому процесі. У той же час він підкреслив важливість вільного використання інших мов, якими говорять громадяни України, бо «Україна демонструвала й демонструватиме таке ставлення до прав національних меншин, яке повністю відповідає нашим міжнародним зобов’язанням, перебуває в гармонії з європейськими стандартами». 

Глава держави подякував учителям за їхню працю та привітав із професійним святом, наголосивши, що для успішної реалізації амбітних планів, люди, які присвячують себе педагогічній ниві, мають бути високо вмотивованими. «Ми спільно з Прем’єр-міністром, Урядом, знайшли можливість підвищити розмір заробітної плати вчителів у 2017 році. Наступного року заплановано подальше її збільшення. Це, ще раз наголошую, представлено у проекті бюджету», – повідомив Президент.

Петро Порошенко додав, що метою вчителя є навчити читати, писати, міркувати й користуватися багажем знань, накопичених людством. «Але місія ваша – виховувати особистостей. Особистостей, які серцем та душею люблять рідну землю. Особистостей, які готові боронити її свободу та незалежність. І як тут не згадати думку, яку вважають словами об’єднувача Німеччини Отто фон Бісмарка, про те, що війни виграють не генерали, а шкільні вчителі та парафіяльні священики», – зазначив Глава держави, наголосивши, що ці слова відносяться й до України в повній мірі.

З набуттям чинності нового Закону «Про освіту» Міністерство освіти і науки України розпочинає широкомасштабну діяльність з оновлення законодавства в усіх сферах освіти. Разом із проектами нових законів «Про загальну середню освіту», «Про професійну освіту», «Про освіту дорослих» та «Про дошкільну освіту» також розроблятимуться зміни до Закону «Про вищу освіту», повідомляється на сайті Добропільської міської ради.


Джерело: http://ddk.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх