В городе Доброполье проходит неделя европейской демократии

Переглядів: 1248 0 16.10.2013 в 23:19:23 Новини місцевої влади
В городе Доброполье проходит неделя европейской демократии

Вп'яте Україна бере участь в Європейському тижні місцевої демократії, ініційованому Конгресом місцевих і регіональних влад Ради Європи. Жовтень вибирається часом для її проведення не випадково, оскільки саме 15 жовтня 1985 була підписана Європейська хартія місцевого самоврядування. Оскільки Україна ратифікувала цей документ, то й Тиждень місцевої демократії також відзначає разом з усією Європою.

Для проведення Європейського тижня місцевої демократії, який в 2013 році проходить під гаслом:  «Активна громадянська позиція: голосування, залучення, досвід» Добропільською міською радою розроблено план заходів: проходять засідання постійних комісій, прийоми громадян депутатами, заходи в школах міста та бібліотеках, спрямовані на ознайомлення населення із завданнями та принципами функціонування системи місцевого самоврядування з одного боку і своїми правами і можливостями на участь у цьому процесі - з іншого.
загрузка...
Також з метою ознайомлення населення з діяльністю органів місцевого самоврядування, а саме Центру надання адміністративних послуг, виконкомом Добропільської міської ради 17 жовтня було організовано День відкритих дверей.

Відкрила захід керуючий справами виконкому міської ради Наталя СТАРОСТЕНКО. Вона звернулась до присутніх зі словами: ,,Європейський тиждень місцевої демократії покликаний підвищити інформованість населення про діяльність органів влади, залучити його до співпраці. А оскільки пріоритетний курс України - інтеграція в Європу, то всі ці процеси повинні відбуватися з урахуванням її стандартів”. Також Наталя Миколаївна зупинилась на обговоренні та роз’ясненні завдань реформи, визначені проектом Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. ,,Реформа місцевого самоврядування – шлях до задоволення інтересів громадян. Основною метою проведення реформи повинно стати наближення адміністративних послуг до людей”, - наголосила керуючий справами виконкому.

Про роботу Центру адміністративних послуг детально розповів начальник відділу надання адміністративних послуг та видачі документів дозвільного характеру Віталій КУЧУК. ,,На виконання доручення Президента України у Центрі створено усі умови для оперативного та повного надання громадянам адміністративних послуг”, - запевнив Віталій Валерійович, відповідаючи на численні питання учасників заходу. За його словами, за три місяці роботи до Центру звернулося більше 1 000 осіб, близько 700  вже отримали адміністративну послугу. Для зручності громадян передбачено попередній запис за тел. 2-78-94, 095-809-98-34. З повним переліком послуг можливо ознайомитись на сайті міської ради radadobropillya.org. 18 адміністративних послуг можливо отримати через відділення УДППЗ «Укрпошта».  

Учасникам заходу було запропоновано заповнити анкети про якість послуг, які надаються державними установами, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування міста Добропілля. Така анкета буде розміщена на офіційному сайті Добропільської міської ради. Жителі Добропілля також матимуть змогу заповнити анкету та надіслати її до 1 листопада 2013 року на електронну адресу: [email protected]
Источник: http://radadobropillya.org

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх