У ДП «Добропіллявугілля-видобуток» відбулося засідання ПДК з охорони праці та промислової безпеки

Переглядів: 1375 0 31.07.2021 в 07:30:58 Новини підприємств
У ДП «Добропіллявугілля-видобуток» відбулося засідання ПДК з охорони праці та промислової безпеки

29 липня в державному підприємстві «Добропіллявугілля-видобуток» під головуванням генерального директора Олега Олександровича Водоп'янова відбулося засідання постійно діючої комісії з охорони праці та промислової безпеки. У роботі комісії взяли участь керівництво апарату управління держпідприємства, керівники та інженерно-технічні працівники шахтоуправлінь «Добропільське» і «Новодонецьке» та інших відокремлених підрозділів, представники профспілкових організацій, а також керівники Держпраці і Фонду соціального страхування.

У вступному слові генеральний директор О.О.Водоп'янов зазначив, що в державному підприємстві «Добропіллявугілля-видобуток» організована вакцинація співробітників від COVID-19 і в п'ятницю, 30 липня, розпочнеться її перший етап. Генеральний директор підкреслив, що вакцинація - це найбільш ефективний метод боротьби з пандемією та закликав всіх працівників приєднатися до даного заходу, щоб захистити себе та своїх близьких від хвороби.

Заступник генерального директора з охорони праці П.С.Воронов надав аналітичну інформацію про стан охорони праці та промислової безпеки на підприємствах ДП «Добропіллявугілля-видобуток» за перше півріччя 2021 року. Зокрема, він зазначив, що з початку функціонування держпідприємства взято до обліку 27 випадків виробничого травматизму, з них 11 тяжких та 1 - смертельний. Аналіз виробничого травматизму показує, що основна причина травм людей на робочих місцях - це недотримання працівниками вимог безпеки.

Після звітів заступників директорів шахтоуправлінь з охорони праці та розгляду нещасного випадку зі смертельним наслідком, за підсумками засідання ПДК керівникам та інженерно-технічним працівникам було дано ряд доручень, а саме:

- підвищити відповідальність ІТР та робітників за виконання вимог технічних та нормативних документів, нарядної системи, за фіктивні відписки про усунення порушень, вказаних в приписах, шляхом посилення покарань як відповідальних ІТР за допущенні порушення так і виконавців;

- підвищити якість навчання робітників виробничих дільниць шахт з питань охорони праці;

- щомісяця виділяти не менш 0.5% фінансових коштів від місячного фонду заробітної плати на потреби ОП;

- поліпшити якість щорічних медичних оглядів;

- підвищити роль наставників у практичному навчанні молодих та малодосвідчених робітників.


Джерело: ДП "Добропіллявугілля-видобуток"


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх