Творча лабораторія - 2013 + ФОТО

Переглядів: 1731 3 10.06.2013 в 23:25:50 Суспільство
Творча лабораторія - 2013 + ФОТО

4-5 червня 2013 р. в Центральній міській бібліотеці м. Добропілля пройшла дводенна обласна творча лабораторія «Методична діяльність: пріоритети подальшого розвитку» для методистів міських та районних ЦБС Донецької області. 

    

На зустрічі були присутні представники влади Добропільської міської ради: Курдя Ігор Іванович ( Перший заступник Добропільського міського голови), Білоус Людмила Миколаївна (начальник відділу культури і туризму Добропільської міської ради), керівники з області: Авдєєнко Наталя Петрівна (заступник генерального директора Донецької ОУНБ ім. Н.К. Крупської), Соколова Олена Андріївна (завідуюча відділом науково-методичної роботи і соціологічних досліджень Донецької ОУНБ ім. Н.К. Крупської), які звернулись до гостей з привітальним словом.

   

   

Творча зустріч методичних працівників бібліотек області, яких цього року зібралося майже 50 осіб, вже вдруге відбувається в ЦМБ м. Добропілля (перша творча лабораторія була в 2010 році). Методисти бібліотек обговорювали важливі питання сучасного кадрового та іміджевого розвитку бібліотек, ділилися власним досвідом роботи та пропонували свої творчі доробки для втілення в роботу з підвищення кваліфікації бібліотечних працівників в бібліотеках області.

   

Ладченко Олена Віталіївна, директор Добропільської міської ЦБС, розповіла присутнім про сучасні напрямки роботи бібліотек і можливі шляхи професійного зростання бібліотекарів, і запропонувала слайд-презентацію «Професійна консолідація – залог успіху бібліотеки». Завідуюча методико-бібліографічним відділом Добропільської міської ЦБС Копатько Вікторія Євгеніївна розказала про методичну роботу бібліотечної системи, акцентуючи увагу на навчанні  бібліотечних спеціалістів та супроводжуючи свою доповідь мультимедійною презентацією «Методична служба: орієнтир на результат».

   

Соколова Олена Андріївна презентувала методистам тему «Моніторинг і оцінка діяльності сучасної бібліотеки», аналітичне обговорення «Індикатори оцінки роботи публічної бібліотеки» з використанням методу «мозкового штурму» та практичні завдання з теми «Критерії оцінювання якості і результативності окремих напрямків діяльності публічних бібліотек».

   

Черкасова Альона Сергіївна (тренер Донецького Регіонального тренінгового центру, бібліотекар 2 категорії відділу науково-методичної роботи і соціологічних досліджень Донецької ОУНБ ім. Крупської) підготувала для учасників творчої лабораторії інтерактивні мультимедійні презентації на важливі теми бібліотечного сьогодення: «Тренінг як ефективна форма підвищення кваліфікації бібліотечного персоналу» і «Адвокація для бібліотек: методичний аспект» та провела тренінгові заняття методом «мозкового штурму» - «Методика проведення кампанії з адвокації», до якого були залучені всі присутні методисти.

   

Професійну дискусію на тему «Банк інновацій: інтерактивні форми у системі професійного зростання бібліотекаря» підтримали методисти бібліотек області. Захоплено і цікаво розповідали вони про діяльність своїх бібліотек, про нові ефективні та інноваційні форми роботи, підтверджуючи свої слова показом слайдових презентацій.

    

    

З метою підвищення професійного рівня методистів було проведено цикл  тренінгових вправ на тему «Використання комунікативних технологій у роботі методиста». Тренінгові заняття провели: Ладченко Олена Віталіївна (директор ЦБС), Козачук Ірина Олександрівна (заступник директора Добропільської міської ЦБС), Черкасова Альона Сергіївна (тренер Донецького РТЦ), Орос Володимир Олексійович (тренер програми «Бібліоміст», голова Добропільської громадської молодіжної організації «Добро»).

    

     

Друкована методична та інформаційно-рекламна продукція методичних служб бібліотек області знайшла місце на виставці-конкурсі «Професійний подіум», яка стала об’єктом підвищеного інтересу і привертала увагу протягом всіх двох днів семінару.

   

   

 Відвідування бібліотек міста Добропілля, яке відбулося в рамках лабораторії,  викликало захоплення методистів. Сучасні приміщення бібліотек, нові  бібліотечні меблі, тематичні виставки, приємні господарі  не залишили жодного учасника лабораторії  байдужим.

Інформаційно насиченими, активними та багатими на події стали дні в творчій лабораторії для учасників семінару. Гостям міста запропонували  відвідування Свято-Троїцького храму м. Добропілля. Духовна зустріч з отцем Леонідом стала бажаним відпочинком між щільно запланованими доповідями, тренінгами, завданнями, вправами, презентаціями, обговореннями, дискусіями.

   

   

А позапланова, спонтанно організована екскурсія до 1 Взводу 10  ВГСО  м. Добропілля  - стала джерелом нових емоцій і вражень, адже жінки побачили навчальну шахту, дізналися, як працюють рятувальники, і мали можливість поміряти важке спорядження рятівника.

   

      

Приймаючи до уваги рясність отриманої інформації, складність багатьох обговорених питань і тем, кожен учасник творчої лабораторії отримав море позитивних емоцій, багато нових ідей, прагнення і надалі працювати творчо, активно, завзято і плідно на благо користувачам бібліотек і громаді рідних міст.

Щиро дякуємо всім учасникам творчої лабораторії за дружню співпрацю, безліч цікавих творчих знахідок, вміння працювати у команді, допомагати колегам і словом, і ділом, за щирість емоцій і почуттів, людську чуйність і професійну майстерність!

 

    

   

   

   

   

   

   

   


Источник: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
3 Vlados • 16:57:24, 12.06.2013
Это уже признание:)
avatar
2 Simply_Olya • 10:55:41, 12.06.2013
Все фотки классные. Работники Центральной библиотеки потрудились на славу. Провести такое масштабное мероприятие не просто, требуется тщательная подготовка. Ну а теперь можно по отпускам smile Муж директора молодец, вот что значит надежный тыл.
avatar
1 dobrepole • 23:29:12, 11.06.2013
Фотки классные. Особенно с ВГСЧ и церкви. Ян соединил оба своих призвания.
ComForm">
avatar
Наверх