Вікторія Гриб розповіла про найближче майбутнє шахт Добропілля

Переглядів: 2194 0 16.10.2020 в 10:30:20 Новини підприємств
Вікторія Гриб розповіла про найближче майбутнє шахт Добропілля

Минулого тижня відбулося перше засідання Координаційного центру з питань трансформації вугільної галузі.

Основні тези – частина шахт відійде до Центренерго, в другу групу потраплять шахти, які можуть постачати вугілля не тільки на ТЕС, до третьої – підприємства, на території яких можуть розвивати якесь інше виробництво, тобто ті, які закриють.

Озвучили і наміри щодо пілотного проекту з Німеччиною, до нього невдовзі залучаться шахти Великомостовська на Львівщині та № 5/6 з Мирнограду. Звичайно, журналісти Нового шляху звернулися по електронній пошті до народного депутата Виктория Гриб, яка запевняла, що до пілотного проекту потрапить шахта Білицька.

Вікторія Олександрівна в телефонній розмові того ж дня повідомила, що Білицька стане частиною пілоту після передачі в державну власність Добропіллявугілля, тобто у 2021році.

Також поцікавилися, чи ввійдуть до Центренерго шахти Добропільська та Алмазна, які на початку 2000-х років разом з Білозерською входили до Донецької коксівної компанії і здатні видобувати вугілля для металургії. Народний депутат запевнила, що ці шахти стануть підрозділами Центренерго і будуть забезпечені роботою.

Також вона наголосила, що припинення договору оренди ДТЕКом добропільських копалень дасть змогу нашим гірникам працювати і надалі.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх