Кабмін планує приватизувати "Центренерго" та державні шахти

Переглядів: 1433 0 11.11.2021 в 11:00:58 Новини підприємств
Кабмін планує приватизувати

Міністерство енергетики пропонує відмовитися від ліквідації НАК "Енергетична компанія України" та передати їй держпакет акцій "Центренерго" та державні вугільні шахти.

Відповідний проєкт постанови внесений до порядку денного засідання Кабінету міністрів 10 листопада, передає Інтерфакс-Україна.

"Надалі компанії передбачено передати пакет акцій ПАТ "Центренерго", що належить державі, після чого статутний капітал компанії підлягає збільшенню, а акції додаткової емісії підлягають оплаті майном (єдиний майновий комплекс дочірніх підприємств та акціями "Центренерго"). 100% акцій компанії стануть об'єктом великої приватизації", – зазначено у пояснювальній записці до документа.

У Міненерго зазначили, що рішення відновити НАК "ЕКУ" та передати їй у власність та управління "Центренерго" та держшахти дозволить реалізувати передбачений розпорядженням Кабміну від 5 жовтня 2020 року план створення АТ, яке об'єднає державну вугільну генерацію з перспективними шахтами.

Як повідомлялося, НАК "Енергетична компанія України", заснована у 2004 році, керувала корпоративними правами держави в електроенергетиці. Під час приватизації в управлінні НАК залишалося дедалі менше енергоактивів, і ухвалою Кабміну від 3 вересня 2014 року прийнято рішення про її ліквідацію. Уряду належить 100% акцій НАК "ЕКУ".

Наразі головою ліквідаційної комісії НАК "ЕКУ" є Сергій Дробот.

Зазначимо, що "Центренерго" експлуатує 23 блоки (18 – пиловугільні та п'ять – газомазутні) на Вуглегірській, Зміївській та Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7660 МВт. Державі належить 78,3% акцій товариства. 


Джерело: https://biz.censor.net


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх