На шахті Білозерська ДТЕК Енерго підвели підсумки 7 місяців

Переглядів: 1231 0 13.08.2021 в 09:30:29 Новини підприємств
На шахті Білозерська ДТЕК Енерго підвели підсумки 7 місяців

На шахті Білозерська з початку року запустили 7-му південну лаву із запасами понад 1,5 млн тонн. У листопаді готуються запустити ще одну лаву-мільйонницю. У модернізацію і оновлення виробництва на підприємстві ДТЕК Енерго за 7 місяців направив 195 млн грн.

Видобуток вугілля на шахті стартував у кінці квітня із запуском 7-ої південної лави. Всього з початку року на Білозерській вже підняли на-гора понад 215 тис. тонн. Паралельно підготували 2 тис. 408 метрів гірничих виробок - майже на кілометр більше, ніж за той же період минулого року.

У цьому році на підприємстві проводять масштабні ремонти. Замінили укосину копра головного стовбура, щоб посилити його стійкість. У ці роботи ДТЕК інвестував 9,8 млн грн. Зараз на шахті готуються змінювати завантажувальний пристрій на більш швидкий і потужний, щоб збільшити пропускну здатність стовбура і безпечно видавати на поверхню до 1,7 млн ​​тонн вугілля на рік.

Завершили оновлення конвеєрного ланцюжка по ухилу №1 пласта l8, по якому зараз транспортують вугілля з діючої лави і видаватимуть з майбутніх 8-ої північної і 8-ої південної лав.

«Сьогоднішня ситуація в енергетиці показує, що Україні необхідне вугілля. Робота нашого підприємства спрямована на те, щоб збільшити обсяги видобутку і виконати свої зобов'язання з постачання палива на українські ТЕС для підтримки енергосистеми країни. ДТЕК Енерго, як надійна і відповідальна компанія, вкладає кошти в модернізацію обладнання та запуск нових лав. В цьому році ми плануємо видобути двома лавами близько 800 тисяч тонн вугілля, а в наступному збільшити обсяги до 1,7 млн ​​тонн», - прокоментував Віталій Вільховий, директор шахти Білозерська.

ДТЕК Енерго, як відповідальний роботодавець, направив на поліпшення побутових умов на підприємстві 8,3 млн грн. За сім місяців кардинально змінили близько 1,5 тисячі м2 приміщень. Завершили частину робіт з капітального ремонту будівлі адміністративно-побутового комплексу: замінили покрівлю та вікна, відремонтували кабінети.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх