СБУ викрила розкрадання державних грошей на будівництві спортмайданчиків у Білозерську

Переглядів: 1339 0 08.04.2021 в 09:30:37 Новини поліції
СБУ викрила розкрадання державних грошей на будівництві спортмайданчиків у Білозерську

Служба безпеки України викрила схему привласнення бюджетних грошей на реконструкції об’єктів соціальної інфраструктури у Донецькій області. Через оборудку зловмисники «вивели» з державної програми Мінрегіонбуду понад 700 тис. грн.
Слідчі повідомили про підозру високопосадовцю регіонального Центру фізичного здоров’я населення і представнику підрядної організації, який наразі обіймає посаду заступника міського голови одного з міст Донеччини.
Встановлено, що чиновники уклали договір на будівництво в Білозерську спортмайданчика зі штучним покриттям для мініфутболу за кошти громадської організації. Але після завершення проекту учасники схеми підписали ще одну угоду на ті ж самі роботи, проте вже за гроші відповідної державної програми.
Для виведення бюджетних коштів у тінь, зловмисники внесли неправдиві відомості до актів виконаних робіт, які були, фактично, реалізовані за попереднім договором.
У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України триває слідство для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.
Заходи із викриття протиправної діяльності проводились спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у Донецькій області за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.


Джерело: https://www.facebook.com

Мітки: СБУ, деньги


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх