Стало відомо, коли буде перша відправка новобранців на строкову військову службу з Добропілля

Переглядів: 827 0 30.03.2021 в 08:30:29 Новини району
Стало відомо, коли буде перша відправка новобранців на строкову військову службу з Добропілля

"На виконання Указу Президента України від 24 лютого 2021 року №71/2021, весняний призов громадян України на строкову військову службу у цьому році буде проведено у період з 1 квітня по 30 червня. Згідно вищезазначеного Указу в Україні змінилися правила призову до Збройних сил. На строкову військову службу призиваються громадяни України, які відповідають вимогам, визначеним частиною першою статті 15 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”. А саме:

«На строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.»

По-друге, призов молодого поповнення для комплектування ЗС України буде проводитися не через навчальні центри, як у 2020 та попередніх роках, а безпосередньо до військових частин ЗС України.

Призов буде здійснено до лав Збройних Сил України, Національної Гвардії, Державної прикордонної служби та Державної спеціальної служби транспорту.

Військовослужбовці строкової служби не залучаються до виконання бойових завдань у районі проведення Операції Об'єднаних Сил. Строковики забезпечують життєдіяльність тих військових частин, в яких вони проходять військову службу, виключно за межами Донецької та Луганської областей.

Планове завдання на весняний призов, доведене Донецьким ОТЦК та СП до Добропільського територіального центру, становить близько 35 осіб. Перша відправка новобранців орієнтовно відбудеться 05 квітня.

Відповідно до того ж таки ЗУ «Про військовий обов’язок та військову службу» у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України. У разі неявки призовника без поважних причин за викликом на призовну комісію він несе відповідальність, установлену законом. Керівники підприємств, установ, організацій і закладів освіти незалежно від підпорядкування та форм власності мають забезпечити своєчасне прибуття громадян призовного віку до призовних дільниць.

Служба в Армії – це школа мужності, хоробрості і стійкості, особливого гартування волі та характеру, які залишаються у людини на все життя. Бажаємо призовникам незламної волі у подоланні труднощів, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я та здійснення всіх мрій." -   зазначив  військовий комісар Добропільського об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Сергій Пометун.


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх