Начался набор следователей в Национальную полицию

Переглядів: 1726 0 14.09.2016 в 03:10:17 Новини поліції
Начался набор следователей в Национальную полицию

Відсьогодні кожен бажаючий може подати анкету на конкурс, головні вимоги – вища юридична освіта та бажання змінювати свою країну на краще. На цей час вакантні 86 посад слідчих підрозділів. Про це повідомив на прес-конференції начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

Генерал оголосив про початок конкурсного відбору до поліції Донеччини. Першими набиратимуть співробітників у слідчі підрозділи, де найбільше відчувається брак кадрів. До сьогодні у зв’язку з реформуванням поліції прийом до правоохоронних органів було закрито.

- З листопада 2015 року ми не взяли на роботу жодного співробітника. Разом з тим щомісяця з поліції Донеччини звільняються до 100 працівників. Це нормальна практика, але у зв’язку з тим, що набору не було, ми підійшли до критичної відмітки. Ми розраховуємо на старт цієї кадрової кампанії, яка дозволить поповнити ряди кваліфікованими фахівцями, та жителі відчують, що поліція змінюється, - підкреслив В’ячеслав Аброськін.

Загалом некомплект в поліції Донеччини сягає більше 20 %, в окремих підрозділах він ще більший. Відповідно зростає навантаження на кожного працівника, найбільше воно – у слідстві.

За словами генерала, у провадженні одного слідчого перебувають 5 кримінальних проваджень на місяць з встановленими особами та ще понад до 1,5 тисяч «фактових» кримінальних проваджень.

- Пріоритет набору слідчих у тому, що саме від них залежить кінцевий результат роботи всієї поліції. Це направлення грамотно розслідуваного провадження до суду та притягнення винних до відповідальності, - зазначивочільник поліції області.

На кандидатів чекає суворий конкурсний відбір, який складатиметься з 5 етапів. Він здійснюватиметься за новими стандартами.

Про деталі відбору розповів заступник начальника управління кадрового забезпечення главку Олексій Шевченко. До участі у конкурсі запрошується цивільна молодь. Обов’язкова вимога – вища юридична освіта, бо слідчий - це вузькопрофільна спеціальність.

Свої анкети у рекрутинговий центр можна подавати у будь-який зручний спосіб: особисто, за телефоном, поштою або на сайті в онлайн-режимі.

Термін подачі – до 11 жовтня цього року. Після цього розпочинається тестування кандидатів. Вони складатимуть тести на загальну та фізичну підготовку, знання нормативної бази, проходитимуть медичну комісію.

- Вже через 5 місяців підготовлені фахівці зможуть отримати сертифікати та приступити до виконання обов’язків, - зазначив генерал.

Хто гідний нести службу у Нацполіції – вирішуватиме спеціальна комісія, до якої увійшли представники від Міністерства внутрішніх справ України, Нацполіції України, Донецької обласної військово-цивільної адміністрації та ГУНП в Донецькій області. Серед членів комісії – громадські діячі, волонтери, діючі поліцейські. Головою комісії є Катерина Сухомлинова.

По закінченні набору слідчих буде відкрито прийом до інших підрозділів поліції Донеччини. Наразі штат ГУНП в Донецькій області складає 4700 працівників, некомплект – понад 1800.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх