Ситуация на рынке труда в Добропольском районе

Переглядів: 1820 0 17.03.2015 в 11:42:06 Новини району
Ситуация на рынке труда в Добропольском районе

Протягом січня - лютого   2015 року до Добропільського міського центру зайнятості було подано для укомплектування  250 вакансій, у тому числі: для робітників –157, для службовців – 59 та 34 – для осіб, які не мають спеціальної підготовки. Із загальної кількості вакансій 125 – для осіб з інвалідністю на неповний робочий день.                                                               

Упродовж  січня – лютого 2015 року соціальними послугами з працевлаштування служби зайнятості скористалися 906 безробітних  мешканців міста  та  району, у тому числі 462 – молодь у віці до  35 років (51%),  274 -  особи з числа безробітних, які мали додаткові гарантії щодо сприяння працевлаштуванню.

Основні зусилля  центру зайнятості  спрямовані на реалізацію заходів активної політики зайнятості, розширення спектра та  підвищення якості надання соціальних послуг.

За січень - лютий  2015 року за сприянням Добропільського міського  центру  зайнятості були працевлаштовані  54  особи (рівень працевлаштування  становить  4,7%),  у тому числі безробітні – 48 осіб,  молодь у віці до 35 років з числа безробітних – 28 осіб  (58,3% від загальної кількості працевлаштованих), 13 осіб з числа тих, які мали додаткові гарантії,  працевлаштовані   за    сприянням     служби зайнятості (27,1%.)

Протягом  січня - лютого  2015 року  у  роботах  тимчасового характеру    взяли участь 11 осіб.

За направленням служби зайнятості  професійне навчання  проходили 70 безробітних. Рівень охоплення професійним навчанням складає 7,7%.

Створення нових робочих місць, є одним з ключових факторів економічного розвитку міста та району. Законом України «Про зайнятість населення» передбачено надання роботодавцям багатьох пільг: у роботодавців, які створюють нові робочі місця, з'явилася можливість отримати компенсації зі сплати єдиного соціального внеску,  1 роботодавець, який працевлаштував 1 безробітного,  у звітному періоді скористався цією пільгою.

Добропільським міським центром зайнятості організовано і проводиться надання безоплатних консультаційних послуг з питань організації та провадження підприємницької діяльності з залученням працівників органів державної влади.  Протягом звітного періоду надано 4 консультації.

Станом на 1 березня 2015 року на обліку в центрі зайнятості перебуває  736 безробітних громадян. Серед них 442 особи складають жінки; 294 особи – чоловіки; 360 осіб – молодь; 223 – особи,  які    належать до соціально вразливих категорій населення. Із загальної чисельності безробітних 160 осіб проживає у сільській місцевості (576 – у місті).

Станом на 1 березня 2015 року кількість вакансій у базі даних Добропільського  центру зайнятості становила 190, у тому числі для робітників –124, для службовців –40, не потребують професійної підготовки - 26. Вакансії для інвалідів – 123.(неповний робочий день)       

Велика увага приділяється профорієнтаційній роботі з випускниками шкіл, які стоять перед вибором професійної діяльності. Протягом  січня - лютого 2015 року проведені  «Уроки вибору професії» з  використанням профорієнтаційного  терміналу - 5 заходів, в яких прийняли участь - 153 учня, без використання профорієнтаційного  терміналу - 1 заходів, в якому прийняли участь - 43 учня; 2 заходи «День відкритих дверей центру зайнятості» для учнів загальноосвітніх шкіл, взяло участь 108 осіб.

Діяльність служби зайнятості, насамперед, зорієнтована на скорочення строку пошуку  громадянами роботи, задоволення кадрових потреб роботодавців, підвищення професійного рівня та конкурентоспроможності населення.

Источник: http://dobrrda.gov.ua


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх