На шахті Білозерська ДТЕК Енерго нарощують виробничі потужності

Переглядів: 970 0 20.05.2021 в 10:30:38 Новини підприємств
На шахті Білозерська ДТЕК Енерго нарощують виробничі потужності

На ДТЕК шахті Білозерська тривають роботи з реконструкції технологічного комплексу скіпового стовбура, що включають модернізацію завантажувального пристрою і оновлення копра підприємства. Перший етап проєкту колектив успішно завершив.

На шахті провели масштабні роботи із заміни укосини копра* головного стовбура – похилого елемента, який забезпечує стійкість цієї споруди. Довжина нової опори –  51 метр, вага –  23 тонни. Таку висоту має 17-поверховий будинок, а маса порівнянна з вагою становить 15 легкових автомобілів.

«Це дуже важлива робота для підприємства, результати якої в подальшому дозволять безпечно видавати на поверхню 1,7 млн ​​тонн вугілля на рік за рахунок збільшення пропускної здатності стовбура на 700 тисяч тонн», –  прокоментував Дмитро Ніколаєв, головний механік шахти.

Стару укосину, яка прослужила 29 років, підготували до демонтажу робітники дільниці стаціонарного обладнання. Основні роботи виконали підрядники Донбудмонтаж-2015. На майданчику працювали два автокрани-гіганти вантажопідйомністю до 120 тонн з довжиною стріли до 50 метрів.

«Спільно з підрядниками ми реалізували перший етап з реконструкції технологічного комплексу скіпового стовбура, але на цьому роботи не закінчуються. Зараз копер обшивають новим металом, потім встановлять ще дві додаткові укосини. Наші колеги по ДТЕК Енерго з Корум Дружківського машинобудівного заводу вже виготовляють для нас новий завантажувальний пристрій, який швидший і потужніший ніж старий. Це дозволить видавати більше вугілля на-гора», –  розповів Ігор Федів, начальник дільниці стаціонарного обладнання.

«Модернізація виробництва на нашому підприємстві спрямована на посилення нашої ефективності і виробничих можливостей. Інвестиції ДТЕК Енерго в цей проєкт перевищують 12 млн грн. Шахта Білозерська видобуває вугілля для українських ТЕС, щоб в будинках мільйонів наших земляків були світло і тепло. Таким чином ДТЕК Енерго забезпечує істотний внесок в енергонезалежність України. У 2021 році ми плануємо добути близько мільйона тонн вугілля», –  додав Віталій Вільховий, директор шахти Білозерська.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх