ДТЕК Енерго модернізував шахту Білозерська на 463 млн грн

Переглядів: 1343 0 09.02.2022 в 08:30:07 Новини підприємств
ДТЕК Енерго модернізував шахту Білозерська на 463 млн грн

Протягом 2021 року, завдяки інвестиціям енергетичної компаній ДТЕК Енерго у розмірі 463 млн грн, на шахті Білозерська здійснено масштабну модернізацію виробництва. Це дозволить вдвічі збільшити видобуток вугілля у 2022 році – до 1,7 млн тонн. Та має допомогти компенсувати дефіцит енергетичного вугілля, що склався в Україні.

У 2021 році на шахті підготували дві нові лави з запасами понад 2,6 млн тонн вугілля. До цього одночасно двома виїмковими дільницями підприємство не працювало понад 10 років.

Попередньо на Білозерській провели масштабні модернізації та ремонти, щоб наростити видобуток вугілля: капітально відремонтували копер головного стовбуру, замінили завантажувальний пристрій, модернізували конвеєрні ланцюжки, оновили електричні комунікації, завершили капремонт козлового крану та багато іншого.

Як результат, у січні 2022 року шахта вже показала відмінний результат видобутку – 146,4 тис. тонн (у попередні роки підприємство у середньому видобувало до 63 тис. тонн на місяць). Цього об’єму достатньо, щоб забезпечити паливом на дві доби всі теплові електростанції України.

«У 2022 році ми плануємо видобувати на Білозерській близько 5 тис. тонн вугілля на добу – це рекордне навантаження на підприємство.  І оновлення виробництва на цій шахті триватиме. Ми будемо розробляти новий пласт, придбаємо два потужні прохідницькі комбайни, оновимо електрообладнання, технологічний комплекс поверхні та запустимо підземний водовідлив. На цей рік заплановані інвестиції від ДТЕК Енерго у розмірі 392 млн грн, які дозволять підприємству стабільно працювати та робити свій внесок у стабільну роботу української енергосистеми. Тим більш, що розвиток Білозерської це і додаткові робочі місця, і покращення добробуту колективу та регіону загалом», - розповів Михайло Барабаш, директор з видобутку вугілля ДТЕК Енерго.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх