Житель Доброполья сделал заказ для салона красоты через интернет и лишился денежных средств

Переглядів: 851 0 17.05.2019 в 12:30:02 Новини поліції
Житель Доброполья сделал заказ для салона красоты через интернет и лишился денежных средств

Загалом потерпілі на двох втратили більше 12 тисяч гривень. Правоохоронці встановлюють осіб зловмисників, які не законно заволоділи чужими грошима.

До чергової частини Покровського відділу поліції звернулася 63-річна жінка, яка повідомила, що з її банківського рахунку зникли 7 тисяч 500 гривень. З’ясувалось, що сталося це одразу після телефонного дзвінка «співробітника банку», який попросив потерпілу назвати дані банківської картки «для перевірки останніх операцій». Як тільки жінка надала запитувану незнайомцем інформацію, на її телефон прийшло смс-повідомлення із текстом: «З вашого рахунку зняті кошти». Одразу після цього покровчанка вирушила до поліції.

За даним випадком поліцейськими відкрито кримінальне провадження за ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. До 3-х років позбавлення волі загрожує крадіям, які випитують у громадян особисту інформацію, за рахунок якої – поповнюють свої кишені.

А в Добропіллі місцевий мешканець поповнив ряди ошуканих інтернет-продавцями. Так, замовивши на одному з сайтів обладнання для салону краси, чоловік відправив «продавцю» передплату в розмірі 4 тисячі 745 гривень. Після переводу грошей потерпілий зателефонував «постачальнику», щоб дізнатись чи отримав він кошти і коли відправить замовлення, однак телефон незнайомця опинився не в мережі, а оголошення з сайту зникло. Зрозумівши, що його ошукали, добропільчанин із відповідною заявою звернувся до поліції.

За даним фактом правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає для зловмисників покарання у вигляді до 3-х років обмеження волі.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх