И снова мошенники действуют в Доброполье: "Ваш сын в полиции, нужны деньги"

Переглядів: 1855 0 01.11.2016 в 12:00:38 Новини поліції
И снова мошенники действуют в Доброполье:

Один з поширених видів шахрайства в Україні – це мобільний обман, і найбільше спрацьовує схема: "Ваш син у поліції, потрібні гроші". Так за минулу добу двох громадян Покровської оперативної зони саме за такою схемою ошукали аферисти майже на 52 000 гривень.

Незважаючи на широку профілактично-роз’яснювальну кампанію та регулярні попередження з боку поліції, громадяни через свою неуважність та безпечність продовжують ставати жертвами шахраїв.

Так до Добропільського відділення поліції звернувся 43-річний місцевий мешканець, який повідомив, що він став жертвою аферистів. Чоловік розповів, що до нього зателефонував невідомий та представився поліцейським. Під час бесіди «поліцейський» повідомив заявнику, що його зять знаходиться в поліції, щоб його врятувати потрібні гроші. Навіть нічого не запідозривши 43-річний чоловік відправився до терміналу та перерахував 1500 гривень на вказану банківську картку. Лише перекинувши гроші, він зателефонував зятю, і поспілкувавшись з ним зрозумів, що його ошукали шахраї.

Аналогічний факт шахрайства стався у місті Селидове. До чергової частини Селидівського відділення поліції звернувся місцевий житель, який також потрапив на гачок до телефонних шахраїв та перерахував на рахунок аферистів 50 тисяч гривень.

«Ваш син в поліції з приводу нанесення ним тілесних ушкоджень. Аби він був звільнений від кримінальної відповідальності потрібна значна сума грошей, котру потрібно перерахувати на банківській рахунок і питання буде вирішено,» - почув по телефону від псевдо-поліцейського 55-річний місцевий житель.

Схвильований чоловік, не з'ясувавши, де на даний час знаходиться його син, після тривожного повідомлення пішов до найближчого банкомату, та перерахував вказану суму грошей. Лише згодом потерпілий почав цікавитися, що ж насправді трапилося із сином та зателефонувала у поліцію.

На жаль, виявилося, що грішми чоловіка за вже звичною схемою заволоділи шахраї.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження передбачені ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Працівники поліції вживають всіх необхідних заходів, аби знайти зловмисників.

У той же час поліцейські звертаються до громадян: якщо Вам телефонують невідомі особи з невідомих номерів, представляючись вашими рідними чи працівниками правоохоронних органів та просять або вимагають перерахувати кошти, в жодному разі не робіть цього. Спочатку зателефонуйте родичам або в поліцію. Як показує практика, з близькими все гаразд, а телефонували шахраї.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх