Добропольские полицейские выявили 6 боевых гранат у местного жителя + ФОТО

Переглядів: 2102 0 19.10.2016 в 07:00:35 Новини поліції
Добропольские полицейские выявили 6 боевых гранат у местного жителя + ФОТО

Хлопець, побачивши гранату, яку знайшов його батько, не залишився осторонь. Свідомий юнак одразу повідомив про небезпечну знахідку. Тим самим, він попередив жахливі наслідки, які могли статися у результаті вибуху боєприпасів.

До чергової частини Добропільського відділення поліції зателефонував викладач фізкультури Білицького професійного ліцею та повідомив, що хоче добровільно здати до поліції бойову гранату - РГН.

Чоловік повідомив, що гранату йому приніс його ученик. Хлопець пояснив викладачу, що вчора його батько разом зі своїм товаришем ходив по гриби у балку біля села Кучерів Яр, там вони і знайшли боєприпаси. Свою небезпечну «знахідку» чоловік показав сину, а потім сховав у себе в гаражі.

23-річний юнак дуже хвилювався, що граната вибухне у нього на подвір’ї, том наступного дня, тайком від батька, відніс гранату своєму вчителю, аби той повідомив до поліції.

 В ході проведення перевірки поліцейські встановили, що 55-річний житель міста Білицьке дійсно знайшов бойову гранату - РГН без запалу та приніс її до себе додому. Крім того, під час спілкування з правоохоронцями, чоловік розповів, що у балці він бачив ще п’ять таких самих гранат разом із запалами.

Така недбалість батька є просто злочинною, адже поліцейські постійно попереджають громадян, що у разі виявлення будь яких підозрілих предметів необхідно одразу повідомляти до поліції і ні в якому разі не торкатися небезпечної знахідки, а тим паче не переховувати боєприпаси у себе в домі.

Для перевірки цієї інформації співробітники Добропільського відділення поліції разом з працівниками СБУ та вибухотехніками негайно виїхали на місце події. Правоохоронці одразу обмежили доступ до вказаного міста, оглянули балку та в результаті вилучили ще 5 бойових гранат та окремо запали до них.

Небезпечні знахідки були направлені на експертизу.

Наразі проводяться слідчі дії, аби з’ясувати, звідки боєприпаси з’явились у балці. Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими пристроями) Кримінального кодексу України.


Добропольские полицейские выявили 6 боевых гранат у местного жителя + ФОТО


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх