Доброльські правоохранители с начала года привлекли к ответственности 56 родителей за ненадлежащее исполнение своих обязанностей

Переглядів: 923 0 18.05.2019 в 10:30:48 Новини поліції
Доброльські правоохранители с начала года привлекли к ответственности 56 родителей за ненадлежащее исполнение своих обязанностей

Залишення дітей без нагляду, незабезпечення необхідних умов для їх проживання та виховання, вчинення неповнолітніми різного роду правопорушень – основні фактори, на підставі яких працівники ювенальної превенції Добропільського відділення поліції притягнули батьків до адміністративної відповідальності.

Добропільські співробітники ювенальної превенції поліції постійно проводять низку заходів, спрямованих на забезпечення безпеки дітей, попередження вчинення ними та стосовно них правопорушень.

В зоні особливої уваги правоохоронців знаходяться неповнолітні, які виховуються в родинах, що опинились в складних життєвих обставинах. Адже, найчастіше, саме в таких сім’ях батьки не приділяють належної уваги своїм дітям, не займаються їх вихованням. Аби своєчасно виявити негативні явища в таких сім’ях, поліцейські спільно із представниками соціальних служб регулярно відвідують родини зазначеної категорії та перевіряють побутові умови, психологічний та фізичний стан дітей, а також виконання батьками своїх обов'язків.

Зокрема, з початку року співробітники Добропілського відділення поліції склали 56 адмінматеріалів за ст.184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Головна причина притягнення таких батьків до відповідальності – це не створення нормальних умов для розвитку неповнолітніх, байдужість до долі власних дітей. Крім того, 10 батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 184 КУпАП, а саме за те, що їх неповнолітні діти віком від 14 до 16 років вчинили адміністративне правопорушення.

Поліцейські звертаються к усім громадянам: не будьте байдужими і якщо поруч із вами є сім’ї, де діти виховуються у неналежних умовах повідомляйте у поліцію -"102".


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх