Добропольчанка Анастасия Сацюк пришла в полицию, чтобы развеять стереотип о том, что женщины – это «слабый пол»

Переглядів: 1809 0 05.07.2019 в 12:30:55 Новини поліції
Добропольчанка Анастасия Сацюк пришла в полицию, чтобы развеять стереотип о том, что женщины – это «слабый пол»

Анастасія Сацюк – слідчий слідчого відділення Добропільського відділення поліції лише рік працює в поліції, але вже стала переможницею конкурсу «Обличчя поліції Добропілля». «Слабка стать – це не про тих жінок, які обрали професією поліцейського на все життя», - вважає молодий спеціаліст.

 Лейтенант поліції слідчий Добропільського відділення поліції Анастасія Сацюк каже, що ще в ранньому дитинстві вирішила стати поліцейським. Одразу після школи дівчинка вступила до Харківського Університету Внутрішніх Справ України на спеціальність «слідчий», закінчила його і рік тому прийшла працювати до відділення поліції в рідному Добропіллі.

 -Анастасія, ви вважаєте свою професію жіночою?

 -Зазвичай всім здається, що захищати можуть лише чоловіки, але я вважаю цей стереотип застарілим. Як для мене, сильна людина – та, яка будує своє життя, змінює світ, не падає духом, розкриває нові можливості і стать немає значення. З кожним днем все більше жінок з’являється в політиці, армії та інших галузях. Особисто я вирішила поповнити ряди правоохоронців і на рівні з чоловіками стояти на захисті прав і свобод громадян.

 -Якими, на ваш погляд, якостями та рисами характеру має володіти слідчий?

 -Викладачі університету в якому я навчалась постійно казали нам, що професія слідчого – найвідповідальніша, бо саме від слідчого залежить подальша доля підозрюваного. Слідчий повинен бути дуже уважним, вміти аналізувати та прораховувати кожну ситуацію наперед. Неабияку роль у роботі слідчих відіграє витримка та вміння приймати правильні, обдумані рішення навіть у кризових ситуаціях і тут мені допомагає жіноча логіка та інтуїція.

-Як вас - молодого спеціаліста сприйняв колектив?

-Я вважаю, що мені пощастило з колегами. З першого ж мого робочого дня я відчуваю їхню підтримку, часто звертаюсь за порадами і жодного разу не почула відмову чи роздратованість. Зізнаюсь, що бувають моменти, коли я втомлююсь і починаю жаліти себе, навіть сльози виступають, але добре слово колег, їхні розповіді про випадки з їх професійного життя,- повертають мені сили. Тому я впевнена - сила не обумовлюється статтю, вона – у вчинках. Я хочу зробити життя свого міста кращим та безпечнішим і прошу всіх бажаючих приєднатись до моєї великої мети. Приєднуйтесь до нашої великої поліцейської родини!


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх