В учебных заведениях Доброполья состоялся запуск проекта «Энергоэффективная школа»

Переглядів: 1015 0 24.10.2013 в 22:43:02 Новини місцевої влади
В учебных заведениях Доброполья состоялся запуск проекта «Энергоэффективная школа»
   Складовою політики національних інтересів, яку провадить Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ, є  розвиток інвестиційної привабливості України та кожного з її регіонів. 

   ,,На сьогоднішній день ми можемо впевнено сказати, що інвестиційна привабливість нашого міста зростає, - запевнив заступник міського голови Михайло МАСЛЮКОВ, - Одне з поставлених Президентом України завдань - це забезпечення енергетичної незалежності держави. Впровадження проектів, передбачених Стратегією соціального партнерства ДТЕК та м. Добропілля, допомагає нам реалізувати це завдання в місті”. Одним з таких проектів є введення факультативного курсу для молоді та школярів з енергозбереження.

   ,,Енергоефективність у комунальному секторі - одне з п'яти основних напрямків соціальних інвестицій ДТЕК. Переконати дорослу людину змінити свою поведінку - досить складно, тому ми ухвалили рішення впровадити цей проект. Дітям навчатися набагато легше. Для нас важливо привести їх до розуміння того, що тепло та електроенергія - це продукт, який необхідно берегти і раціонально використовувати, - зазначила регіональний менеджер з соціального розвитку ДТЕК Ганна НІКІТЕНКО. - Унікальність цього проекту ще й у тому, що учні зможуть не тільки в теорії дізнаватися, як проводиться тепло і як уникнути його втрат, але і відвідуватимуть енергозберігаючі підприємства, проводити енергоаудит будівель, готувати власні проекти і на своєму досвіді зможуть відчути результат”.
загрузка...
   Активно і весело вивчати основи енергозбереження та принципи енергоефективності почали школярі 55 шкіл 20 міст 8 областей України. Добропільські школи виявилися першими в списку офіційного запуску проекту «Енергоефективні школи», який відбувся  23 жовтня у ЗОШ І-ІІІ ст. №19 та ЗОШ І-ІІ ст. № 6. 

   Реалізація стала можливою завдяки тісній співпраці ДТЕК, Добропільської міської ради та відділу освіти міської ради, який сприяв у підготовці кадрів і введення факультативного курсу з енергоефективності в освітній процес. Завдяки фінансовій підтримці та співпраці компанії ДТЕК з Харківськім Інститутом місцевого розвитку викладачі курсу пройшли навчання, також були придбані навчальні посібники та набори інструментів для проведення енергоаудітів приміщень шкіл. У свою чергу Добропільський міська рада взяла на себе зобов'язання з виплати заробітної плати вчителям.

Источник: http://radadobropillya.org

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх