В Добропольском районе после проверки деятельности коммунального предприятия директор написал заявление об увольнении

Переглядів: 1644 0 05.12.2016 в 09:00:05 Новини комунальних служб
В Добропольском районе после проверки деятельности коммунального предприятия директор написал заявление об увольнении
Комунальна сфера району, на жаль, не може похизуватися хорошими показниками. І місцева влада це визнає. Саме тому не намагається будувати «рожеві замки». Керівництво району не заплющує очі на проблему, навпаки – докладає максимум зусиль для її вирішення. Районне комунальне підприємство «Агрокомсервіс» давно знаходиться у скрутному положенні, адже їхні видатки значно перевищують доходи. Таким чином утворилось замкнуте коло: підприємство погано працює, бо населення погано сплачує за комунальні послуги, а населення не платить, бо підприємство не виконує свої зобов’язання.

Вже більше ніж півроку минуло, як змінили керівництво підприємства, втім, проблеми лишилися. Аби знайти вихід з такої затяжної проблемної ситуації, депутати вирішили створити спеціальну робочу групу, яка б детально вивчила діяльність «Агрокомсервісу», прорахувала доцільність встановлених тарифів, а головне – розробила би план дій по виведенню підприємства з кризової ситуації.

Під час чергового засідання цієї робочої групи стали відомі тільки перші результати. Виявляється, проблем в «Агрокомсервісі» навіть більше, аніж думали. Вже давно мова йде про збитковість підприємства і про те, що необхідно компенсувати з бюджетів сільських рад різницю в тарифах. Заступник голови районної ради Ірина Стрепоченко на прикладі села Рубіжне показала суть проблеми. Так, у тому селі збудовано нову свердловину, за кошти сільської ради встановлено насос великої потужності, яка розрахована на 10000 людей. Насос встановлювали на перспективу, щоб в подальшому прокласти водопровід в інші населені пункти Ганнівської сільради. В іншому випадку достатньо було звичайної водонапірної вежі. Але в тому і проблема, що в селі договори на воду підписані лише з 32 дворами. Ось і виходить, що насос споживає електроенергії на 1500 грн., а населення платить за воду (за тарифом 10,94 грн/м3) лише 150 грн. Таким чином, 1350 грн. має сплатити «Агрокомсервіс». Аналогічна ситуація була і в Октябрському – нараховано підприємству за електроенергію 13000 грн., а населенням сплачено – 4000 грн. І так щомісяця. Тому і йде мова про компенсацію цієї різниці з місцевих бюджетів, аби люди на селі могли користуватися водою, але за доступним тарифом.
Але під час засідання робочої групи, коли заслухали звіти про обстеження роботи підприємства, стали відомими  значні помилки і в розрахунках тарифів, і в самих підходах до роботи. А якщо вже буде прийняте рішення дійсно про компенсацію різниці «Агрокомсервісу», то бухгалтерія має бути в ідеальному стані. Адже компенсація – це бюджетні кошти, і будь-яка ревізійна комісія в першу чергу перевіряє саме такі витрати. Тому члени робочої групи рекомендували керівництву зробити перерахунки усіх тарифів, налагодити роботу так, щоб ні в кого не було жодних претензій, аби компенсуючи різницю в тарифах і допомагаючи підприємству, не створити проблем сільським радам. Тобто, необхідне чітке обґрунтування, доказ, що надаючи населенню ту чи іншу послугу, підприємство дійсно отримує збитки замість доходів.
 Під час останньої районної сесії стало відомо, що  директор КП «Агрокомсервіс» написав заяву за власним бажанням і попросив розірвати з ним контракт з 1 грудня. 

Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх